10 beste shopping malls van Kuala Lumpur

Volgens de Globe Shopper Index is Kuala Lumpur, na Hong Kong, de tweede beste shoppingstad van Azië. Het aantal bezienswaardigheden in Kuala Lumpur is voor een hoofdstad relatief beperkt. Maar dat maakt de stad ruimschoots goed met een waanzinnig aantal shopping malls. Heb je eventjes genoeg van al die cultuur in Maleisië of wil je even de benen strekken na al dat luieren op het strand? Dan moet je in de malls van Kuala Lumpur zijn.

Druk, druk, druk

Kuala Lumpur is een waar shoppingparadijs. Je struikelt er werkelijk over de shopping malls. De meeste zijn dicht bij elkaar geconcentreerd in de buurt van Jalan Bukit Bintang in het centrum van de stad. Het lijkt voor een buitenstaander een belachelijk groot overaanbod aan winkels. En dus zou je verwachten dat het er relatief rustig is. Het kan toch onmogelijk storm lopen voor al die malls? Mis. Shoppen moet de Maleisische nationale sport zijn, want in het weekend kun je in alle malls van Kuala Lumpur letterlijk over de koppen lopen. Maar ook in de week kan het er bijzonder druk zijn. De malls in Kuala Lumpur zijn trouwens 7 dagen op 7 open en dat van 10u tot 22u.

Het aanbod in de malls van Kuala Lumpur

In bijna alle malls van Kuala Lumpur vind je wel één of meerdere department stores zoals Isetan of Parkson. Daarnaast vind je er de winkels van de internationale kledingmerken naast de winkels van de lokale, kleinere merken. Maar het stopt niet bij kledij. Je kunt er zowat alles kopen: meubels, gordijnen, noem maar op.  De meeste malls van Kuala Lumpur hebben ook een elektronica-verdieping. Vaak is dat het ene standje naast het andere dat exact hetzelfde aanbod aan tablets, smartphones en opladers verkoopt.

Als je van al dat shoppen honger hebt gekregen, dan moet je de mall niet verlaten. Doorgaans is er een food court met een groot aanbod aan eetkraampjes. Goedkoop en lekker. Maar niet bepaald gezellig.

Shop till you drop. Als je er bijna bij neer valt, dan kun je een shot cafeïne nemen in één van de vele koffiebars zoals Starbucks of Coffee Bean. Of je kunt je batterijen weer helemaal opladen in een beautysalon of wellness center die je ook in de meeste malls van Kuala Lumpur vindt.

Koopjes

Ben je uit op koopjes, ga dan in augustus of december. Dat zijn de traditionele koopjesperiodes. De prijzen liggen sowieso al iets lager dan bij ons. Maar tijdens de solden kun je helemaal je slag slaan in de malls van Kuala Lumpur: de kortingen lopen soms op tot 70%.

De 10 beste malls van Kuala Lumpur

Er zijn zo veel malls in Kuala Lumpur dat je soms niet goed weet waar te beginnen. Wel, dan is dit lijstje jouw redding. Want dit zijn de 10 beste shopping malls van Kuala Lumpur:

1. Pavilion

Pavilion vind je langs Jalan Bukit Bintang. Nummer 168 om precies te zijn. Dit is dé mall voor fashionista’s. Je vindt hier het ene haute couture merk na het andere. Een super chique en trendy mall.

2. Suria KLCC

Deze indrukwekkende mall telt 6 verdiepingen en is gelegen op een unieke locatie: aan de voet van de Petronas Towers, hét symbool van KL. In het aanbod: heel wat kledingwinkels, waaronder haute couture merken. Maar ook: een bioscoop, een kunstgalerij en een aquarium met onder meer haaien. Suria KLCC is meer dan zomaar een mall: het is een entertainment dorp.

3. Mid Valley Megamall

Mid Valley Megamall kreeg in 2000 de award voor beste mall van Kuala Lumpur. En de term ‘Megamall’ is terecht: 5 verdiepingen, 430 winkels, een bioscoop met 18 zalen en zelfs 2 hotels die samen  zo’n 1000 kamers hebben. Dan mag je jezelf gerust ‘mega’ noemen. O ja, om nog met een laatste cijfer te gooien: deze mall is bijna een half miljoen vierkante meter groot. Om stil van te worden…

4. Sungei Wang/Bukit Bintang Plaza

Sungei Wang is verbonden aan het Bukit Bintang Plaza. Volgens de locals is Sungei Wang één van de beste malls van Kuala Lumpur om goedkoop te shoppen. Je vindt deze mall langs Jalan Bukit Bintang.

5. Starhill Gallery

Starhill Gallery is de evenknie van Pavilion. Alleen is de beleving zo mogelijk nòg chiquer en luxueuzer. Tapijt op de vloer, ontvangst in stijl, alles zò net dat je het nauwelijks durft aan te raken. Ook het eten dat je in de food court kunt bestellen is net dat tikkeltje stijlvoller. Starhill Gallery vind je trouwens recht tegenover Pavilion.

6. One Utama Shopping Mall

One Utama Shopping Mall, of 1U zoals de locals zeggen, ligt in Bandar Utama, iets buiten het centrum van Kuala Lumpur. 1U is groot. Héél groot. Je vindt hier 650 winkels en flink wat entertainment mogelijkheden. Maar dé attractie is ongetwijfeld de ‘Secret Garden‘: met z’n bijna 3000 m² de grootste ‘rooftop garden’ van heel Zuidoost-Azië.

7. Berjaya Times Square

Deze mall langs Jalan Imbi telt maar liefst 10 verdiepingen. Berjaya Times Square is een reusachtige mall. Het is zelfs het 5de grootste gebouw ter wereld… Het heeft trouwens het grootste indoor pretpark van heel Azië. En niet onbelangrijk: je vindt er ongeveer 1000 winkels.

8. Low Yat Plaza

Low Yat Plaza ligt recht tegenover Berjaya Times Square. Dit is het mekka voor elektronicafanaten en gadgetfreaks. Met z’n 10 verdiepingen is dit geek heaven.

9. The Curve Shopping Mall

The Curve heeft heel wat trendy winkeltjes die vooral gericht zijn op een jonger publiek. Uniek aan The Curve is een openluchtgedeelte dat in het weekend omgetoverd wordt tot een gezellige vlooienmarkt.

10. Fahrenheit 88

Net als zoveel andere malls, ligt ook Fahrenheit 88 langs Jalan Bukit Bintang. Deze mall is iets kleinschaliger dan veel andere malls. Je vindt er voornamelijk kleine winkeltjes en boetiekjes die populair zijn bij de trendy jongeren.

Laatste Superdeals

Leave a Reply