4 indrukwekkende rotsformaties in Zuidoost-Azië

Rotsen kunnen geweldig mooi en imposant zijn. En niet alleen voor rotsklimmers. Dit zijn voor ons 4 van de meest indrukwekkende rotsformaties in Zuidoost-Azië:

Vietnam: Halong Bay

Dit krijg je na 20 miljoen jaar erosie: een baai bezaaid met fantastische karststenen rotsen. Halong Bay is één van dé trekpleisters van Vietnam. Het kan er erg druk en toeristisch zijn, maar een reis naar Noord-Vietnam zonder deze baai te zien, is als Parijs bezoeken zonder de Eiffeltoren te zien.

Goed nieuws voor de klimmers onder ons: je kunt de rotsen van Halong Bay beklimmen. Dat kan dat onder meer met Asia Outdoors in Hai Phong.

Eén van de indrukwekkende rotsformaties in Zuidoost-Azië: Halong Bay

Foto: Kudo Momo

 

Eén van de indrukwekkende rotsformaties in Zuidoost-Azië: Halong Bay

Foto: Jeremy Weate

 

 

Thailand: Ko Tapu, Phang Nga Bay

Deze kalkstenen rots komt je misschien bekend voor. Hij vormt immers het decor van de James Bond film ‘The Man with the Golden Gun’. Je vindt ‘m vlak voor de kust van het piepkleine Khao Phing Kan eiland, in de buurt van Phuket. Het eiland wordt ook wel “James Bond Island” genoemd. Ook hier kan het erg druk en toeristisch zijn.

Eén van de indrukwekkende rotsformaties in Zuidoost-Azië: Phang Nga Bay

 

Maleisië (Sarawak): Deer Cave

Deer Cave ligt in Gunung Mulu National Park, nabij Miri in Sarawak (Borneo). Het is een indrukwekkende grot van 4,1 km lang. Op z’n hoogst is de grot 148 meter hoog en in de breedte is hij op bepaalde plaatsen 169 meter breed. Het is een populaire schuilplaats voor de herten uit de omgeving. Vandaar de naam. Er wonen ook miljoenen vleermuizen, die ‘s avonds in grote zwermen de grot verlaten om te jagen. En dat levert een verbluffend spektakel op.

Deer Cave

Miljoenen vleermuizen verlaten Deer Cave

Miljoenen vleermuizen verlaten Deer Cave bij avondval (foto: Richard P J Lambert)

 

De Filipijnen: Coron

Het eiland Coron ligt in het noorden van Palawan. Je kunt er fantastisch duiken en zwemmen rond de vele prachtige rotsen.

Coron

Rotsformaties bij Coron Island

 

Rotsformaties bij Coron Island

Rotsformaties bij Coron Island (foto: Doun Dounell)

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply