5-weekse rondreis door Thailand, maar hoe zit het met visum?

Thailand is een prachtig land: niet alleen zijn de mensen enorm vriendelijk, gastvrij en behulpzaam – Thailand wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd – maar de natuur is ook nog eens waanzinnig mooi en de tempels zijn prachtig. Daarbij komt nog dat Thailand bijzonder makkelijk bereisbaar is en dus zeker geschikt is voor een eerste, lange reis door Zuidoost-Azië. Je kan hier gemakkelijk meerdere weken rondreizen!

Hou er wel rekening mee dat je een visum moet aanvragen wanneer je langer dan 30 dagen in Thailand wil verblijven. Met dit visum kan je optimaal genieten van alles wat Thailand te bieden heeft. Thailand is enorm divers en er is voor elk type reiziger genoeg te ontdekken in dit populaire Zuidoost-Aziatische land. Om alvast een idee te geven wat je allemaal kunt doen, hebben we hieronder een voorbeeld van een 5-weekse rondreis opgesteld. 

Dag 1-3: Bangkok

Bangkok is een typisch “you love it or you hate it” gevalletje: ofwel vind je het een geweldige stad ofwel wil je er het liefst zo snel mogelijk weer weg. Aan activiteiten geen gebrek in Bangkok: je kan één van de drijvende markten bezoeken, een Thaise kookles volgen, mensjes kijken in de beruchte Khao San Road, shoppen in de gigantische Chatuchak Weekend Market met maar liefst 15 000 kraampjes, één van de vele tempels bezoeken of een heerlijke cocktail drinken op één van de chique rooftop bars van Bangkok. 

Drijvende markt in Bangkok

Dag 4-7: Koh Tao

Koh Tao is hét duikeiland van Thailand én de ideale plek om bij te komen van de hectiek van Bangkok. Er zijn prachtige koraalriffen, het water is er kraakhelder en er is een onderwaterwereld om u tegen te zeggen. Ook als je niet zo’n fan bent van duiken of snorkelen is hier meer dan genoeg te doen. Je kan onder andere gaan suppen, hiken, rotsklimmen of een Muay Thai les volgen.

Snorkelen in Koh Tao

Dag 8-13: Koh Phangan

Koh Phangan ken je ongetwijfeld van de legendarische Full Moon feesten die hier gehouden worden. Zelfs als je niet zo’n feestbeest bent, is het toch de moeite om dit eiland te bezoeken. Het noordwesten van het eiland staat bekend als het rustige deel van het eiland. In dit deel van Koh Phangan vind je de mooiste afgelegen stranden en het is bovendien de beste plaats om een yoga opleiding te volgen. Hou je van vegan eten dan ben je hier ook aan het juiste adres. Koh Phangan is namelijk het “vegan eiland” van Thailand en je vindt er dan ook heerlijke vegan restaurants in overvloed. 

Full Moon party in Koh Phangan

Dag 14-16: Krabi

Hier kun je genieten van een leuke nachtmarkt met heerlijk eten. Huur een bootje en vaar naar het prachtige Railay Beach en geniet van het eiland. Een kajaktocht door de mangrovebossen is ook erg leuk!

Railay beach in Krabi

Dag 17-19: Koh Phi Phi

Ook hier kan je heerlijk relaxen op de prachtige witte stranden en in de omgeving is meer dan genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt voor een waanzinnig mooi uitzicht over Koh Phi Phi. 

Maya Bay, dat bekend werd door de film “The Beach” met Leonardo di Caprio werd helaas afgesloten voor toeristen in juni 2018. Elke dag kwamen er duizenden toeristen die afval achterlieten en sommige snorkelaars braken stukjes koraal af en namen die mee naar huis als souvenir. Hierdoor is er een enorme milieuschade veroorzaakt. De voorziene openingsdatum staat voorlopig op juni 2021. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden, ook zonder een bezoek aan Maya Bay is Koh Phi Phi zeker de moeite waard.

Uitzichtpunt Koh Phi Phi

Dag 20-21: Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Bangla Road in Phuket doet je misschien wel denken aan de Khao San Road in Bangkok en is zeker een bezoekje waard.

Phuket is vrij toeristisch maar er zijn ook genoeg “off the beaten path” plekjes te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een scooter huren en naar de Bang Pae waterval rijden. Deze waterval ligt midden in het Khao Phra Thaeo national park waar je ook apen, stekelvarkens, wilde zwijnen en herten kan spotten.

Bang Pae waterval

Bang Pae waterval

Dag 22: Phuket-Bangkok

Dit is een overgangsdag. Om vanuit Phuket over land naar Chiang Rai te reizen, kun je niet anders dan via Bangkok te gaan. Ben je vroeg in Bangkok, dan heb je nog wat tijd om deze stad verder te verkennen.

Dag 23-25: Chiang Rai

Je kan vanuit Bangkok het beste met de nachtbus naar Chiang Rai reizen, dit bespaart je een hoop tijd. Loop een rondje over de nachtmarkt, boek een massage of bezoek de Wat Rong Khun, ook wel bekend als de witte tempel. Chiang Rai is ook een vertrekpunt om de bergen in het noorden te verkennen.

Wat Rong Khun of de Witte Tempel

Dag 26-30: Chiang Mai

Chiang Mai is een ideale stad om wat cultuur op te snuiven. Er zijn hier heel wat tempels die zeker de moeite waard zijn. Ook liefhebbers van marktjes zullen dan weer zeker aan hun trekken komen op de gigantisch grote avondmarkt. Chiang Mai is ook een populaire plek om Thaise kookcursussen te volgen.

Wat Phra That Doi Kham in Chiang Mai

Dag 31-33: Pai

In Pai kan je het best een scooter te huren om de omgeving te verkennen, er is namelijk erg veel te zien! Rij door de rijstvelden, bezoek één van de natuurlijke hotsprings of koel af in in de Mo Paeng waterval. Rij ‘s avonds naar de Pai Canyon of het Yun Lai viewpoint om van de zonsondergang te genieten.

Yun Lai viewpoint in Pai

Dag 34: terug naar Chiang Mai

Neem de bus terug naar Chiang Mai en geniet nog even van deze mooie stad. ’s Avonds kan je de nachttrein naar Ayutthaya nemen.

Dag 35: Ayutthaya

In Ayutthaya zijn een aantal prachtige tempels te bezoeken, waaronder de Wat Chai Watthanaram, het prachtige Khmer tempelcomplex. Je vindt hier ook de Wat Phra Mahathat: een boeddhahoofd begroeid met boomwortels. Vanuit Ayutthaya kan je de trein naar Pak Chong nemen.

Boeddhahoofd in Wat Phra Mahathat

Dag 36-37: Khao Yai National Park

Vanaf Pak Chong kan je gemakkelijk het Khao Yai National Park bezoeken. In dit nationale park zijn veel wilde dieren te zien, waaronder slangen, herten, apen, gigantische spinnen en er lopen hier zelfs wilde olifanten rond! We raden je aan aan om in het park te overnachten (dit kan in bungalows of in tenten) en een plaatselijke gids onder de arm te nemen. Zo vergroot je de kans om deze prachtige, wilde olifanten te spotten. 

Olifanten in Khao Yai National Park

Dag 38: terug naar Bangkok

Vanuit Pak Chong pak je de bus terug naar Bangkok. Geniet nog even van deze bruisende metropool voordat je weer naar huis reist.

Zin gekregen om naar Thailand te reizen? Hieronder is een stappenplan om je visum te verkrijgen.

Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit en wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan moet je een visum aanvragen. Het online visum voor Thailand kan eenvoudig aangevraagd worden via het online aanvraagformulier. De kosten voor het visum zijn €69,95 per persoon.

Bekijk voordat je op reis gaat ook altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Je kan een visum voor Thailand aanvragen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Alleen toeristische (vakantie) reizen en zakelijke reizen zijn toegestaan.
  • Bij aankomst in Thailand moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn.
  • Je paspoort moet ten minste twee lege en tegenover elkaar liggende pagina’s hebben.
  • Jouw verblijf in Thailand is maximaal 60 dagen.
  • Eén single-entry visum is geschikt om eenmalig Thailand binnen te komen.

Wat heb je nodig om een visum aan te vragen?

Om een visum aan te vragen heb je een internationaal paspoort nodig, een pasfoto (in kleur) van 35×45 mm en een boekingsbevestiging of een e-ticket van de heen- en terugvlucht. 

Wanneer moet je het visum aanvragen?

Je kan het visum minimaal 4 en maximaal 90 dagen voor je vertrek naar Thailand aanvragen. Wanneer je het visum wil aanvragen moeten de heen- en terugvlucht al geboekt zijn. Het is voor het aanvragen van het visum echter niet nodig om ook al de hotelovernachtingen geboekt te hebben. Na je aanvraag duurt het ongeveer 9 werkdagen voordat het visum helemaal rond is. Mocht je dringend een visum nodig hebben, dan kan je ook een visum met spoed aanvragen. Normaal gezien krijg je dan je visum binnen de 4 werkdagen.

Laatste Superdeals

Leave a Reply