5 tips voor een onbezorgde vakantie op Bali

Bali is de populairste vakantiebestemming van Indonesië. Jaarlijks komen er ruim 3 miljoen toeristen om te surfen, te feesten en te relaxen. Dat Bali alles heeft wat een toerist maar kan wensen, werd wellicht al duidelijk uit dit artikel. Toch willen we je ook nog een aantal extra tips meegeven voor een onbezorgde vakantie op Bali. Op die manier kun je optimaal genieten van dit fantastische eiland!

Brommer huren

Bali is een erg fijn eiland om per brommer te ontdekken. Vergeet voor je vertrek naar Bali dus niet om je internationaal rijbewijs te regelen. Voor een dagje rondrijden op de brommer betaal je ongeveer tussen de Rp 40.000 en Rp 80.000 (ongeveer tussen €3 en €6). Er zijn op Bali veel plekken waar je een brommer kunt huren, en wellicht dat je accommodatie je zelfs aan een geschikt model kan helpen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat, mocht er iets gebeuren, je de accommodatie op kan bellen en zij je kunnen komen ophalen. Ga vooraf wel na op welke manier je verzekerd bent voor het geval je iets mocht tegenkomen en zorg er zeker voor dat je een helm hebt. Je neemt best enkele foto’s van de brommer voordat je vertrekt zodat je goed kan aantonen in welke staat hij was op het moment dat je de brommer kreeg. Een goede kaart van Bali is bovendien ook erg handig, want de bewegwijzering is niet altijd even duidelijk voor toeristen. En een laatste maar niet onbelangrijke tip: op Bali wordt er links gereden.

Kuta strand in Bali

Kuta strand in Bali. (foto: BEST PHOTO/Foter/CC BY)

Koop een sarong

Wanneer je op Bali een bezoek wilt brengen aan een van de vele tempels, ben je vaak verplicht om een sarong (een soort omwikkeldoek) te dragen. Bij sommige tempels krijg je deze sarong gratis te leen, maar er zijn ook tempels waar je een sarong moet huren tegen een hoge prijs. Op het moment dat je je eigen goedkope sarong bij hebt, bespaar je geld en heb je ook nog eens een leuk souvenir. Het is bovendien erg multifunctioneel: je kan hem ook nog gebruiken als sjaal, strandhanddoek of als dekentje wanneer je het koud krijgt in het vliegtuig of op een lange busreis.

Wifi

Tegenwoordig is het eenvoudig om in verbinding te staan met de wereld, waar je ook bent. Dit is op Bali ook zeker het geval. Mocht je accommodatie niet over wifi beschikken, dan kun je vaak alsnog gratis internet vinden in koffie- en eettentjes. Op die manier hoef je niets van je leven in Nederland of België te missen. Wanneer je gebruik maakt van een cloud storage dienst, zoals deze van Strato, zijn al je persoonlijke data ook op je vakantieadres toegankelijk.

Toeristische attracties in de ochtend

Met ruim 3 miljoen toeristen per jaar, betekent het in het hoogseizoen vaak topdrukte bij de toeristische attracties op Bali. Het is dan ook slim om de dag zo vroeg mogelijk te beginnen en populaire bezienswaardigheden in de ochtend te plannen. Zo is het niet alleen veel rustiger bij de attracties, maar kun je ook genieten van een aangenamere temperatuur. Later op de dag kan het vaak erg benauwd worden en is de kans op een stevige regenbui beduidend hoger.

Pura Besakih tempel

De Pura Besakih tempel, ook nog de Moedertempel genoemd is de grootste tempel van Bali. (foto: Foter/CC BY-SA)

Criminaliteit en scams

Hoewel Bali een relatief veilig eiland is, komt er wel met enige regelmaat kleine criminaliteit voor. Zoals in de meeste landen, komt dit voornamelijk voor bij de de toeristische trekpleisters. Het is dan ook aan te raden om goed voorbereid op pad te gaan en de meest voorkomende “scams” te herkennen. Als algemene tips kunnen we dit meegeven:

  • Denk er aan om je waardevolle spullen altijd in een kluis of gesloten koffer in je hotel achter te laten.
  • Draag bij voorkeur een tas die je gekruist over je schouders kan dragen, zodat tasjesdieven op bromfietsen deze niet kunnen stelen.
  • Wees oplettend bij het afhalen én wisselen van geld.
  • Wanneer je een prijs afspreekt b.v. voor een taxirit of een excursie, zorg er dan voor dat je de prijs ergens opschrijft. Zo voorkom je “misverstanden” achteraf. Jij hebt b.v. begrepen dat iets $15 zou kosten (en dat hebben ze waarschijnlijk ook echt gezegd), maar achteraf bleken ze $50 te bedoelen. En we spreken hier uit ervaring 😉

Maar geniet vooral van dit prachtige eiland, de supervriendelijke bevolking en de heerlijke natuur!

Laatste Superdeals

Leave a Reply