Zo vind je de geschikte accommodatie in Brunei

Accommodatie in Brunei: hotels zijn vrij duur.

Je vlucht naar Brunei is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in Brunei te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

 

1. Hotels in Brunei

Het hotelaanbod is niet erg uitgebreid en de hotels in Brunei zijn merkelijk duurder dan in andere Zuidoost-Aziatische landen. Maar geen paniek: naar onze Westerse normen is een degelijke hotelkamer best wel nog betaalbaar. Als je wat uitkijkt naar een goede promotie, kun je ook hier voor minder dan 60 EUR per nacht een behoorlijke kamer boeken. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit is volgens ons de beste:

2. Hostels in Brunei

Brunei is niet bepaald een backpackerbestemming. Er zijn dan ook weinig hostels in Brunei. De belangrijkste is Pusat Belia in Bandar Seri Begawan.

3. Bij locals logeren in Brunei

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Bruneise samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Via AirBnB kun je een kamer (of een heel appartement) huren bij een local. Het aanbod is echter beperkt.

4. Kamperen in Brunei

Hotels zijn niet echt goedkoop en dan zou kamperen een uitkomst kunnen bieden. Maar er zijn in Brunei geen kampeerterreinen. Je kunt hooguit eens in de jungle kamperen als je een meerdaagse jungletocht boekt bij een tour operator.

Laatste Superdeals