Zo vind je de geschikte accommodatie in de Filipijnen

Je vlucht naar de Filipijnen is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in de Filipijnen te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

1. Hotels in de Filipijnen

Een degelijk hotel in de Filipijnen is vaak erg betaalbaar. In Manilla zul je wat meer betalen dan in de rest van het land. Maar als je wat uitkijkt naar een goede promotie, kun je ook hier voor minder dan 30 EUR per nacht een behoorlijk luxueuze kamer boeken. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit is volgens ons de beste:

2. Hostels in de Filipijnen

Hostels zijn goedkoper dan hotels en de uitrusting is dan ook wat meer basic. Maar wie echt goedkoop op reis wil, kan heel wat besparen door in een hostel te overnachten. Ja, je denkt meteen aan partyende backpackers en naar zweetvoeten ruikende slaapzalen. Maar toch is dat vaak niet het geval. In heel wat hostels gaat het er bijlange niet zo wild aan toe. En je kunt in de meeste hostels ook gewoon een tweepersoonskamer boeken. In sommige kan dat zelfs met je eigen badkamer. Omdat de kwaliteit van hostels sterk uiteen kan lopen, doe je er goed aan om de reviews van andere reizigers te lezen voor je boekt.

3. Bij locals logeren in de Filipijnen

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Filipijnse samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Via AirBnB kun je een kamer (of een heel appartement) huren bij een local.

TIP => Meld je via deze link aan bij Airbnb en krijg €34 korting op je eerste boeking. Goed zoeken loont, want er zitten echte pareltjes tussen de accommodaties.

4. Vakantiehuizen in de Filipijnen

Als je niet echt van plan bent om rond te trekken, dan kan een vakantiewoning in de Filipijnen huren een goed idee zijn. De traditionele Belgische of Nederlandse verhuursites zoals Interhome focussen vaak heel erg op de Europese vakantiewoningen en veel minder op vakantiewoningen buiten Europa. We hebben heel wat sites bekeken en vergeleken. Onze conclusie: het beste aanbod vakantiewoningen in de Filipijnen vind je op HomeAway

5. Kamperen in de Filipijnen

Hier kunnen we kort over zijn: gewoon niet doen. Waarom zou je ook? Het aanbod van goedkope én comfortabele accommodatie in de Filipijnen is zo groot dat kamperen echt geen aantrekkelijke optie is. Veel geld zul je er in ieder geval niet mee uitsparen.

Laatste Superdeals