Zo vind je de geschikte accommodatie in Myanmar

 

Je vlucht naar Myanmar is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in Myanmar te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

 

1. Hotels in Myanmar

accommodatie in Myanmar: een goed hotel vinden kan erg moeilijk zijn door het beperkte aanbod en de grote vraagEen hotel vinden in Myanmar is niet evident. Het aanbod is vrij beperkt, maar de vraag is de laatste jaren exponentieel toegenomen. En dat heeft de prijzen flink de lucht in gejaagd. Door de grote vraag en het beperkte aanbod, boek je best tijdig een kamer. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit zijn volgens ons de beste voor Myanmar:

Vergelijk sowieso deze 3 sites. Doorgaans zijn de prijzen voor één en hetzelfde hotel heel gelijkaardig. Maar een enkele keer kan er een prijsverschil zijn, zeker bij duurdere hotels. Meestal omdat er op één van de sites tijdelijk een promotie wordt aangeboden en op de andere niet.

 

2. Hostels in Myanmar

Hostels zijn goedkoper dan hotels en de uitrusting is dan ook wat meer basic. Maar wie echt goedkoop op reis wil, kan heel wat besparen door in een hostel te overnachten. Ja, je denkt meteen aan partyende backpackers en naar zweetvoeten ruikende slaapzalen. Maar toch is dat vaak niet het geval. In heel wat hostels gaat het er bijlange niet zo wild aan toe. En je kunt in de meeste hostels ook gewoon een tweepersoonskamer boeken. In sommige kan dat zelfs met je eigen badkamer. Omdat de kwaliteit van hostels sterk uiteen kan lopen, doe je er goed aan om de reviews van andere reizigers te lezen voor je boekt.

3. Bij locals logeren in Myanmar

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Myanmarese samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Via AirBnB of Wimdu kun je een kamer (of een heel appartement) huren bij een local. Roomorama heeft het grootste aanbod in Myanmar. Maar ook dat is relatief klein.

TIP => Meld je via deze link aan bij Airbnb en krijg €34 korting op je eerste boeking. Goed zoeken loont, want er zitten echte pareltjes tussen de accommodaties.

Laatste Superdeals