Zo vind je de geschikte accommodatie in Singapore

Je vlucht naar Singapore is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in Singapore te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

1. Hotels in Singapore

Hotels in Singapore zijn merkelijk duurder dan in andere Zuidoost-Aziatische landen. Enkel in Brunei betaal je nog meer voor een kamer. Maar geen paniek: naar onze Westerse normen is een degelijke hotelkamer best wel nog betaalbaar. Als je wat uitkijkt naar een goede promotie, kun je ook hier voor minder dan 60 EUR per nacht een behoorlijk luxueuze kamer boeken. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit is volgens ons de beste:

2. Hostels in Singapore

Hostels zijn goedkoper dan hotels en de uitrusting is dan ook wat meer basic. Maar wie echt goedkoop op reis wil, kan heel wat besparen door in een hostel te overnachten. Ja, je denkt meteen aan partyende backpackers en naar zweetvoeten ruikende slaapzalen. Maar toch is dat vaak niet het geval. In heel wat hostels gaat het er bijlange niet zo wild aan toe. En je kunt in de meeste hostels ook gewoon een tweepersoonskamer boeken. In sommige kan dat zelfs met je eigen badkamer. Omdat de kwaliteit van hostels sterk uiteen kan lopen, doe je er goed aan om de reviews van andere reizigers te lezen voor je boekt.

3. Bij locals logeren in Singapore

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Singaporese samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden: via Airbnb kun je een kamer (of een heel appartement) huren bij een local.

TIP => Meld je via deze link aan bij Airbnb en krijg €34 korting op je eerste boeking. Goed zoeken loont, want er zitten echte pareltjes tussen de accommodaties.

4. Huizenruil in Sigapore

Wil je helemaal gratis een vakantiewoning in Singapore, dan kun je je huis ruilen met een Singaporees gezin. Daarvoor schrijf je je in op een huisruilsite. Je betaalt een fee, op maand- of jaarbasis. De prijzen variëren, maar doorgaans kost het je minder dan 100 EUR per jaar. Dat lijkt misschien veel, maar als je één keer per jaar op die manier op reis gaat, heb je dat bedrag natuurlijk heel snel terugverdiend. De grootste huisruilsites zijn LoveHomeSwap en HomeExchange.

5. Kamperen in Singapore

Hotels en zelfs hostels zijn niet echt goedkoop en dan zou kamperen een uitkomst kunnen bieden. In tegenstelling tot de meeste andere Zuidoost-Aziatische landen, zijn er in Singapore zelfs enkele goed aangelegde kampeerterreinen. Maar je moet een vergunning hebben. En om die aan te vragen moet je een inwoner van Singapore zijn… Laat die tent dus maar thuis.

Laatste Superdeals