Zo vind je de geschikte accommodatie in Thailand

Je vlucht naar Thailand is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in Thailand te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

1. Hotels in Thailand

Een degelijk hotel in Thailand is vaak spotgoedkoop. In Bangkok zul je wat meer betalen dan in de rest van het land. Maar als je wat uitkijkt naar een goede promotie, kun je ook hier voor minder dan 25 EUR per nacht een behoorlijk luxueuze kamer boeken. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit zijn volgens ons de beste:

Het aanbod van deze sites is uitgebreid en de prijzen zijn scherpAls je bij één van deze sites boekt, zit je dus goed. Je vindt er trouwens niet alleen hotels, maar ook B&B’s, guesthouses en enkele appartementen. Vergelijk sowieso al deze sites. Doorgaans zijn de prijzen voor één en hetzelfde hotel heel gelijkaardig. Maar een enkele keer kan er een prijsverschil zijn, zeker bij duurdere hotels. Meestal omdat er op één van de sites tijdelijk een promotie wordt aangeboden en op de andere niet.

2. Hostels in Thailand

Hostels zijn goedkoper dan hotels en de uitrusting is dan ook wat meer basic. Maar wie echt goedkoop op reis wil, kan heel wat besparen door in een hostel te overnachten. Ja, je denkt meteen aan partyende backpackers en naar zweetvoeten ruikende slaapzalen. Maar toch is dat vaak niet het geval. In heel wat hostels gaat het er bijlange niet zo wild aan toe. En je kunt in de meeste hostels ook gewoon een tweepersoonskamer boeken. In sommige kan dat zelfs met je eigen badkamer. Omdat de kwaliteit van hostels sterk uiteen kan lopen, doe je er goed aan om de reviews van andere reizigers te lezen voor je boekt.

TIP => Lees hier ons artikel over de 8 beste hostels in Thailand.

3. Bij locals logeren in Thailand

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Thaise samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden: via Airbnb kun je een kamer (of een heel appartement) huren bij een local.

TIP => Meld je via deze link aan bij Airbnb en krijg €34 korting op je eerste boeking. Goed zoeken loont hier echt, want er zitten echte pareltjes tussen de accommodaties.

4. Vakantiehuizen in Thailand

Als je niet echt van plan bent om rond te trekken, dan kan een vakantiewoning in Thailand huren een goed idee zijn. De traditionele Belgische of Nederlandse verhuursites zoals Interhome focussen vaak heel erg op de Europese vakantiewoningen en veel minder op vakantiewoningen buiten Europa. We hebben heel wat sites bekeken en vergeleken. Onze conclusie: het beste aanbod vakantiewoningen in Thailand vind je op HomeAway.

5. Gratis vakantiewoningen in Thailand

Wil je helemaal gratis een vakantiehuis in Thailand, dan kun je je huis ruilen of gewoon als huisoppas naar Thailand trekken.

Huizenruil

Om met een Thais gezin je huis te ruilen, schrijf je je in op een huisruilsite. Daar betaal je een fee, op maand- of jaarbasis. De prijzen variëren, maar doorgaans kost het je minder dan 100 EUR per jaar. Dat lijkt misschien veel, maar als je één keer per jaar op die manier op reis gaat, heb je dat bedrag natuurlijk heel snel terugverdiend. De grootste huisruilsites zijn LoveHomeSwap, HomeForSwap en HomeExchange. Van deze drie heeft HomeExchange met voorsprong het grootste aanbod in Thailand.

House-sitting

Wil je je huis niet ruilen, maar wil je wel een gratis vakantiehuis, dan kun je je opgeven als huisoppas. De eigenaars van dat huis zijn een tijdje op reis en laten niet graag hun huis onbewaakt achter. Bovendien hebben ze vaak ook iemand nodig die op hun kat of hond let tijdens hun afwezigheid. Een mooie deal: jij woont er gratis en zij kunnen met een gerust hart op reis vertrekken. Om je kandidaat te stellen als house-sitter kun je onder meer terecht op Trusted Housesitters, House Carers en Luxury Housesitting.

Een eigenaar die een house-sitter zoekt, kan zijn eigendom op de site zetten en house-sitters zich kandidaat laten stellen. Maar hou er rekening mee dat niet alle eigenaars hun eigendom op de site zetten. Sommige bladeren liever door de profielen van alle house-sitters en contacteren vervolgens de persoon die zij het meest geschikt vinden. Investeer dus wat tijd in het aanmaken van je profiel. Hoe interessanter en aantrekkelijker dat opgesteld is, hoe meer kans je maakt op een opdracht.

6. Kamperen in Thailand

Hier kunnen we kort over zijn: gewoon niet doen. Waarom zou je ook? Het aanbod van goedkope én comfortabele accommodatie in Thailand is zo groot dat kamperen echt geen aantrekkelijke optie is. Veel geld zul je er in ieder geval niet mee uitsparen. Bovendien zijn er nauwelijks kampeerfaciliteiten in Thailand.

Laatste Superdeals