Zo vind je de geschikte accommodatie in Vietnam

Je vlucht naar Vietnam is geboekt en de route is uitgestippeld. Tijd dus om de geschikte accommodatie in Vietnam te vinden. Dit zijn de mogelijkheden:

1. Hotels in Vietnam

Een degelijk hotel in Vietnam is vaak spotgoedkoop. Voor bitter weinig geld kun je in Vietnam een behoorlijk luxueuze kamer vinden. Om die kamer te vinden, kun je alle sites van alle hotels afschuimen. Maar dan ben je uren bezig natuurlijk. En zul je meestal niet het goedkoopste tarief vinden. Daarom start je je zoektocht best op een hotelboekingssite. Er zijn tientallen van die sites. Wij hebben er heel wat bekeken en vergeleken en dit is volgens ons de beste:

2. Hostels in Vietnam

Hostels zijn goedkoper dan hotels en de uitrusting is dan ook wat meer basic. Maar wie echt goedkoop op reis wil, kan heel wat besparen door in een hostel te overnachten. Ja, je denkt meteen aan partyende backpackers en naar zweetvoeten ruikende slaapzalen. Maar toch is dat vaak niet het geval. In heel wat hostels gaat het er bijlange niet zo wild aan toe. En je kunt in de meeste hostels ook gewoon een tweepersoonskamer boeken. In sommige kan dat zelfs met je eigen badkamer. Omdat de kwaliteit van hostels sterk uiteen kan lopen, doe je er goed aan om de reviews van andere reizigers te lezen voor je boekt.

3. Bij locals logeren in Vietnam

Bij locals logeren kan een erg verrijkende ervaring zijn. Je hebt veel meer het gevoel deel uit te maken van de Vietnamese samenleving en je leert het land en de mensen met andere ogen bekijken. Couchsurfing is uiteraard een bekende optie. Maar je kan ook via Airbnb een kamer of een volledig appartement huren bij een local.

TIP => Meld je via deze link aan bij Airbnb en krijg €35 korting op je eerste boeking. Goed zoeken loont, want er zitten echte pareltjes tussen de accommodaties.

4. Vakantiehuizen in Vietnam

Als je niet echt van plan bent om rond te trekken, dan kan een vakantiewoning in Vietnam huren een goed idee zijn. De traditionele Belgische of Nederlandse verhuursites zoals Interhome focussen vaak heel erg op de Europese vakantiewoningen en veel minder op vakantiewoningen buiten Europa. We hebben heel wat sites bekeken en vergeleken. Onze conclusie: het aanbod vakantiewoningen in Vietnam is overal erg pover. Het beste aanbod vind je dan nog op HomeAway.

5. Gratis vakantiewoningen in Vietnam

Wil je helemaal gratis een vakantiehuis in Vietnam, dan kun je je huis ruilen met een Vietnamees gezin. Daarvoor schrijf je je in op een huisruilsite. Je betaalt een fee, op maand- of jaarbasis. De prijzen variëren, maar doorgaans kost het je minder dan 100 EUR per jaar. Dat lijkt misschien veel, maar als je één keer per jaar op die manier op reis gaat, heb je dat bedrag natuurlijk heel snel terugverdiend. De grootste huisruilsites zijn LoveHomeSwapHomeForSwap en HomeExchange. Van deze drie heeft HomeExchange met voorsprong het grootste aanbod in Vietnam.

6. Kamperen in Vietnam

Hier kunnen we kort over zijn: gewoon niet doen. Waarom zou je ook? Het aanbod van goedkope én comfortabele accommodatie in Vietnam is zo groot dat kamperen echt geen aantrekkelijke optie is. Veel geld zul je er in ieder geval niet mee uitsparen.

Laatste Superdeals