5 strafste adventure races van Zuidoost-Azië

Vind je gewoon reizen nogal saai? Heb je het liever wat pittiger? Dan zijn adventure races misschien wel jouw ding. Adrenaline, avontuur, fysieke inspanningen, ontberingen en je eigen grenzen verleggen staan in zo’n adventure race centraal. Maar eigenlijk is een adventure race ook een perfecte manier om een land te ontdekken. Je beleeft het land immers op een heel andere, heel unieke, manier. Wil je aan zo’n adventure race deelnemen in Zuidoost-Azië, dan vind je misschien wel je gading tussen deze 5 strafste adventure races van Zuidoost-Azië:

Mount Apo Boulder Face Challenge: de Filipijnen

De Mount Apo Boulder Face Challenge speelt zich af op Mount Apo, de hoogste berg van de Filipijnen. 2954 meter hoog om precies te zijn. Tijdens deze adventure race van 24u moet je in een team van twee 3000 hoogtemeters overwinnen in 4 verschillende disciplines: lopen, mountainbiken, trekking en tubing.

 

Sabah Adventure Challenge: Maleisië

De Sabah Adventure Challenge is ongetwijfeld de zwaarste adventure race van Maleisië. Het is een 3-daagse tocht door de jungle van Maleisisch Borneo. Je kunt in een team van twee de route van 150 kilometer afleggen, of helemaal alleen de route van 75 kilometer. De Sabah Adventure Challenge is een combinatie van lopen, mountainbiken en tuben.

 

Ultimate Indo Adventure Race: Indonesië

De Ultimate Indo Adventure Race is een 4-daagse adventure race die wordt georganiseerd op en rond het eiland Flores in Indonesië. Op het menu onder meer lopen, zwemmen, fietsen, kanoën, vlotten bouwen en enkele verrassingsopdrachten.

 

Bamboo Road: meerdere landen

Adventure races in Zuidoost-Azië: de Bamboo Road

Bamboo Road

Tour d’Afrique is een organisatie die gegroeid is uit haar eerste legendarische adventure race die ze organiseerde: een fietsrace tussen Caïro en Kaapstad. Intussen organiseert Tour d’Afrique extreme fietsexpedities op alle continenten. In Azië is er onder meer de Bamboo Road. Dat is een extreme fietsexpeditie tussen Shanghai en Singapore. Bijna 8000 kilometer in 90 dagen (waarvan 17 rustdagen). De expeditie vertrekt in China en gaat vervolgens door Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand en Maleisië en eindigt in Singapore. Je kunt de volledige expeditie afleggen of één of meerdere van de 6 onderdelen: Shanghai-Hong Kong, Hong Kong-Hanoi, Hanoi-Phnom Penh, Phnom Penh-Bangkok, Bangkok-Penang en Penang-Singapore.

 

Bajai Rally: Indonesië

Adventure races in Zuidoost-Azië: de Bajai RallyDe Bajai Rally is de geschiftste adventure race van Zuidoost-Azië. Het concept: elk team (van 2 à 3 personen) krijgt een bajaj (een tuk-tuk), een beginpunt en een eindpunt. En al de rest ligt open. Je kiest zelf je route, organiseert zelf je overnachtingen en lost zelf eventuele problemen op. Je moet er enkel voor zorgen dat je binnen de tijd op je bestemming geraakt. In de Bajai Rally draait alles rond het avontuur en de straffe verhalen die ontstaan door toevallige ontmoetingen en onvoorziene omstandigheden. De Bajai Rally wordt 2 maal per jaar georganiseerd. Eén keer per jaar vertrekt deze adventure race in Sumatra en eindigt ie op Bali. De andere keer is het net andersom.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply