Auto huren op Langkawi: enkele praktische tips

Zuidoost-Azië te chaotisch en gevaarlijk voor roadtrips? Dan ben je vast en zeker nog nooit op het West-Maleisische eiland Langkawi geweest! Dit eiland is lekker rustig en de wegen zijn van goede kwaliteit. Dat betekent dat je met een gerust hart een auto kunt huren op Langkawi om zo op eigen kracht het eiland te ontdekken. In dit artikel zullen alle hoogtepunten van het eiland voorbij komen, alsook tips voor het huren van een auto.

Hoogtepunten van Langkawi

Langkawi is een prachtig eiland aan de westzijde van het schiereiland Maleisië dat een totale oppervlakte kent van ongeveer 479 vierkante kilometer. Het eiland bestaat uit mooie stranden en een bijzonder binnenland. Er wonen ruim 62.000 mensen, waarvan het grootste deel in de hoofdstad Kuah woont. Rondom Langkawi liggen bijna 100 kleinere eilandjes die onderdeel uitmaken van dezelfde eilandengroep. Slechts een paar van deze eilandjes zijn permanent bewoond, maar vanuit Langkawi is het wel mogelijk om een aantal van deze kleinere eilandjes te bezoeken. Op Langkawi zelf is echter ook genoeg te beleven.

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het eiland is de ‘Panorama Langkawi Cable Car’. Dit is een kabelbaan die je in 15 minuten naar grote hoogte brengt. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk prachtig. Reken wel op lange wachttijden, want de kabelbaan is de meest populaire attractie van het eiland.

Het symbool voor Langkawi is de adelaar. Op verschillende plekken kun je adelaars voederen wat voor een bijzonder aanzicht zorgt. Daarnaast is er tegen de rand van de stad Kuah een metershoog beeld van een adelaar gebouwd. Dit is de ideale plek om te genieten van een mooie zonsondergang.

Auto huren Langkawi: ga tijdens je roadtrip ook zeker naar de Langkawi Skybridge

Vanop de Langkawi Skybridge geniet je van een prachtig uitzicht. (foto: The Dilly Lama/Foter/CC BY)

 

Verder zijn er op Langkawi verschillende watervallen te vinden. De Seven Wells waterval is hier een van de meest bekende en bijzondere voorbeelden van. Wanneer je de naam van deze waterval vertaalt, weet je eigenlijk al waarom hij zo bijzonder is. Nadat je een 600 meter hoge trap hebt beklommen, kom je namelijk uit op een berg waar zeven natuurlijke waterbronnen liggen. In deze bronnen kun je prima zwemmen, mits het genoeg geregend heeft. Andere watervallen die je kunt bezoeken tijdens je roadtrip zijn bijvoorbeeld de Durian Perangin waterval en de Temurun waterval.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid die je op Langkawi kunt bezoeken is het zogenaamde ‘Black Sand beach’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een strand waar zwart zand voorkomt.

Overige noemenswaardige attracties op het eiland zijn de krokodillenfarm, Underwater World (het grootste aquarium van Maleisië) en de vleermuizengrot. Alle attracties zijn prima te bereiken met de auto.

Auto huren in Langkawi: Ook de Black Sand Beach in Langkawi is een aanrader

Black Sand beach in Langkawi (foto: ongtianhua /Foter /CC BY-ND)

 

Tips om een auto te huren in Langkawi

Het voordeel van een huurauto is dat je kunt gaan en staan waar je wilt; ook bij slechter weer. Daarnaast zijn de meeste auto’s uitgerust met airco, waardoor je af en toe kunt ontsnappen aan de hitte. Op Langkawi kun je zeer eenvoudig en gemakkelijk een auto huren. De wegen op het eiland zijn over het algemeen van een goede kwaliteit, maar wil je zeker zijn van je zaak kun je toch het beste voor een terreinwagen gaan. Kijk thuis al eens (bijvoorbeeld via deze website) wat voor soort auto je zou willen huren. Vaak is het namelijk voordeliger als je ter plekke een auto huurt en dan is het wel zo fijn als je al een idee hebt van wat voor soort auto je wilt huren. Onder andere op de luchthaven is het mogelijk om ter plekke een auto te huren. Een huurauto kost je in het hoogseizoen tussen de 20 en 50 euro per dag, maar in het laagseizoen kun je al een auto vanaf 15 euro huren. Zorg er wel voor dat je geen onnodige risico’s loopt door altijd te informeren naar de verzekering en in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Laatste Superdeals

Leave a Reply