Wat kost backpacken in Zuidoost-Azië?

Zuidoost-Azië is verreweg één van de populairste bestemmingen voor backpackers. Een aangenaam klimaat, vriendelijke mensen, veilig, en zeker niet te duur. Vooral dat laatste is voor backpackers belangrijk: je geraakt er een heel eind met een beperkt budget. Maar hoeveel kost backpacken in Zuidoost-Azië nu precies? Bekijk dit handige overzicht met alle uitgaven van Reiswijsneuzen Bart en Manon die met hun backpack op wereldreis zijn!

kosten backpacken zuidoost-azië

Backpacken in Zuidoost-Azië: veel ‘bang for your buck’

Wat dachten wij uit te geven?

In totaal hebben we zeven maanden rondgereisd in Azië, waarvan vier maanden in Zuidoost-Azië. Vooraf hadden we ons budget voor Zuidoost-Azië bepaald op €25,- per persoon per dag.

In sommige landen lagen onze uitgaven beduidend hoger vanwege bijvoorbeeld een dure activiteit of een binnenlandse vlucht. Over elke bestemming hebben we een aparte kostenblog geschreven.

 

De werkelijke uitgaven

In totaal hebben we in vier maanden bijna €3500 per persoon uitgegeven, wat neerkomt op een dagbudget van ruim €27,- per persoon. Het is dus nog steeds goed mogelijk om deze regio met een relatief klein budget te verkennen.

Wij houden onze uitgaven als volgt bij:

 • Transport (bus, trein, tuktuk, vliegtuig, etc.)
 • Eten (ontbijt, lunch, diner, maar ook fruit, snacks, water en thee/koffie)
 • Slapen (overnachting)
 • Overig (visa, vluchten, entreebewijzen, duiktrips, wasgoed, SIM-kaart, etc.)

Waar we in Cambodja ruim onder onze begroting zaten (€19,82!), kwamen we in Laos, Singapore en Indonesië veelal boven de begroting uit. Zo hebben we in Cambodja meer van de gebaande paden af kunnen reizen en het land “local style” kunnen ontdekken. Transport is hier goedkoop en de prijs/kwaliteitverhouding van overnachtingsplekken ligt hoog. Je betaalt niet veel en krijgt hier relatief veel service en comfort voor terug.

In Laos wordt sterk ingespeeld op het toerisme met touringcars die het land van highlight naar highlight doorkruisen. Doordat het vrij lastig is om op de lokale manier te reizen, betaal je veel voor transport.

Daarnaast zijn de kosten in Laos voor ons vrij hoog uitgevallen, omdat wij hier de Gibbon Experience hebben gedaan: ziplinen in de jungle!

Singapore is een erg dure bestemming, maar aangezien de meeste reizigers Singapore slechts een paar dagen bezoeken, drukt dit nooit erg op je budget. Wij hebben Singapore in 48 uur bezocht.

Indonesië was onze laatste stop in Azië. Hier hebben we maar liefst 2 maanden doorgebracht. Na zo’n lange tijd op een krap budget te hebben geleefd, hebben we hier de touwtjes wat laten vieren en genoten van net wat meer comfort en luxe. Daarnaast hebben we hier een aantal keer gedoken en enkele binnenlandse vluchten genomen om van eiland naar eiland te kunnen.

backpacken Zuidoost-Azië: kosten

Een overzicht van wat het kost om te backpacken in Zuidoost-Azië: (vlnr) Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Singapore, Indonesië

Dit artikel werd geschreven door Reiswijsneuzen. Heb je zelf ook interesse om een leuke gastblog te schrijven voor Zuidoost-Azië Magazine? Neem dan contact op via dit formulier.

Reiswijsneuzen is de reisblog van Bart en Manon op wereldreis. Sinds september 2012 leven zij hun droom: voor onbepaalde tijd de wereld rondreizen! Op Reiswijsneuzen.nl delen ze hun reiservaringen, video’s, tips & inspiratie en geven ze info over hun voorbereidingen en kosten.  

Ga je zelf op reis en/of wil je meer informatie omtrent uitgaven op reis? Bart en Manon helpen je met veel plezier op weg! Mail hen gerustreiswijsneuzen@gmail.com of volg hen op Facebook en Twitter.

 

Laatste Superdeals

3 responses to “Wat kost backpacken in Zuidoost-Azië?”

 1. Lisette | Travellust.nl says:

  Wat grappig. Zelf onlangs ook een overzicht op mijn website gezet. Ik kwam zelf uit op 19,- per persoon!

 2. Adam says:

  Welke route heb je genomen?

 3. jorisbr says:

  Hoi Adam, dit artikel werd geschreven door Bart en Manon van Reiswijsneuzen. Je kan hen contacteren via http://reiswijsneuzen.nl/contact/

Leave a Reply