De 3 beste plaatsen om olifanten van dichtbij te zien

Lonely Planet somt in z’n boek ‘Best of Travel 2013‘ wereldwijd de beste plaatsen om olifanten van dichtbij te zien op. En neen, we hebben het niet over de beste dierentuinen. In Zuidoost-Azië zijn dit de 3 beste plaatsen om olifanten te spotten:

Het Elephant Nature Park is één van de beste plaatsen om olifanten van dichtbij te zien

foto: Christian Haugen

 

Hongsa, Laos

Laos mag niet ontbreken in dit lijstje. Ooit was Laos immers het ‘Land van een Miljoen Olifanten‘. Hongsa moet zowat de olifantenhoofdstad van Laos zijn. Hongsa ligt in het noordwesten van Laos. Met de bus geraak je er op één dag vanuit Luang Prabang. Het is een afgelegen dorp dat zich niet al te veel aantrekt van het moderne leven. Olifanten worden er helaas nog dagelijks ingezet in de bosbouw voor het verslepen van omgehakte bomen.

 

Chiang Mai, Thailand

Rond Chiang Mai, in het noorden van Thailand, zijn verschillende olifantenparken. Maar als je er één bezoekt, laat het dan het Elephant Nature Park zijn. Het Elephant Nature Park is een bijzondere plek. Verwaarloosde of mishandelde olifanten krijgen hier een nieuwe thuis en worden voorbereid om later terug vrijgelaten te worden. Je kunt hier als vrijwilliger een dag – of langer – aan de slag. En dat is een onvergetelijke ervaring. Je mag de olifanten voederen, maar vooral ook: wassen in de rivier. Pret en prachtige plaatjes gegarandeerd!

Meer info: www.elephantnaturepark.org

 

Mondulkiri, Cambodja

In de provincie Mondulkiri, in het oosten van Cambodja aan de grens met Vietnam, vind je zowat de helft van de Cambodjaanse olifantenpopulatie. Een aanrader is het Elephant Valley Project, vergelijkbaar met het Elephant Nature Park. Je kunt het park gewoon bezoeken of je opgeven als vrijwilliger. Overnachten kan in het park zelf. Je kunt kiezen tussen een privé bungalow, een backpacker bungalow of een groepsbungalow.

Meer info: www.elephantvalleyproject.org

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply