Klimaat: wat is de beste reistijd voor Myanmar?

De beste reistijd voor Myanmar wordt bepaald door de drie seizoenen die Myanmar kent.

Winter: eind oktober tot eind februari

Stel je bij ‘winter’ geen winter voor zoals bij ons. Het betekent gewoon dat het wat frisser is dan de rest van het jaar, maar de temperaturen zijn al bij al best aangenaam, tussen de 17 en 24°C.  In de winter is het droog en zijn de temperaturen draaglijk. Dat maakt het meteen ook een erg geschikt seizoen om het land te bezoeken.

 

Zomer: begin maart tot eind mei

In de zomer is het heet in Myanmar. Erg heet. Temperaturen gaan er vlotjes boven de 40°C. Kun je goed tegen de hitte dan is dit een leuke periode om door het land te reizen. Maar voor veel reizigers is dit net iets té heet.

 

Moessonseizoen: eind mei tot half oktober

Tijdens het moessonseizoen zijn heel wat plaatsen moeilijk bereikbaar. De hevige regenval zorgt er immers voor dat sommige wegen onberijdbaar worden. In Bagan en Mandalay valt er tijdens het moessonseizoen doorgaans minder regen dan in de rest van het land, en dus kun je die plaatsen wél bezoeken in die tijd van het jaar.

 

Conclusie: beste reistijd voor Myanmar

De beste reistijd voor Myanmar is van eind oktober tot eind mei. Voor wie niet zo goed tegen de hitte kan, is de beste reistijd voor Myanmar van eind oktober tot eind februari.

Bagan en Mandalay kun je het hele jaar door bezoeken.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply