Wordt dit het beste restaurant van Vietnam?

Uit eten gaan in Vietnam is een feest. Keuze te over aan goedkope eetkraampjes. En ook in de vele kleine restaurantjes kun je voor erg weinig geld heerlijk eten. Maar ben je een big spender, dan kom je in Vietnam misschien niet steeds aan je trekken. Daar is sinds kort verandering in gekomen. De Franse 3-sterrenchef Michel Roux heeft er immers een nieuw restaurant geopend. En hij is ambitieus.

De sterren van Michel Roux

Roux is een oude rot in het vak. De Fransman draait al mee van in de jaren 1960. Op topniveau. Hij opende in 1967 Le Gavroche in Londen. In 1982 schreef hij geschiedenis: Le Gavroche werd het allereerste Britse restaurant met 3 Michelinsterren. In 1993 verloor Le Gavroche een ster, maar tot op vandaag is het 2-sterren restaurant een begrip in Groot-Brittannië. Zelfs TV-chef en notoire bullebak Gordon Ramsay werd er opgeleid.

Maar Michel Roux zat niet stil. In 1972 opende hij even buiten Londen een tweede restaurant, The Waterside Inn. En ook daarmee schreef hij geschiedenis. Het restaurant werd in 2010 het allereerste restaurant buiten Frankrijk dat 25 jaar aan een stuk 3 Michelinsterren had.

 

La Maison 1888

InterContinental Danang Sun Resort, La Maison 1888

In deze setting opent Roux zijn nieuwe restaurant, La Maison 1888.

En deze grote meneer werkt nu dus sinds kort in Vietnam. In Danang meer bepaald, een kuststad in het midden van Vietnam. Roux’ nieuwe restaurant, La Maison 1888, maakt deel uit van het Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort. En de Fransman is ondanks zijn leeftijd nog erg ambitieus: hij wil het restaurant naam en faam bezorgen. Niet alleen in Vietnam, maar in de hele Asia-Pacific regio. Benieuwd of hij zijn successen uit Groot-Brittannië in Vietnam kan overdoen…

 

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply