De belangrijkste bezienswaardigheden van Brunei

Brunei bezienswaardigheden: Omar Ali Saifud Dien

Brunei is een klein land. Zelfs het kleine België is 5 keer groter dan Brunei. Het zal je dan ook niet verbazen dat het aantal bezienswaardigheden van Brunei vrij beperkt is.  Maar wat zijn nu de belangrijkste bezienswaardigheden van Brunei? Welke highlights van Brunei mag je zeker niet missen? Wij maakten een overzicht van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Brunei. Uiteraard kun je ook buiten die gebaande paden prachtige dingen zien en beleven. Die komen aan bod in de rubriek ‘Inspiratie’

Bezienswaardigheden van Bandar Seri Begawan

Bandar Seri Begawan, of BSB voor de vrienden, is een atypische Zuidoost-Aziatische stad. Want het is er helemaal niet druk of chaotisch. Het is een mooie, rustige en groene stad met voornamelijk laagbouw. Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Bandar Seri Begawan of BSB:

  • Royal Regalia Museum: een indrukwekkend museum volgestouwd met luxueuze en buitensporige cadeaus die de sultan van prominente bezoekers heeft ontvangen. Je vindt er ook nog een verdieping vol parafernalia die verwijzen naar de dag dat de sultan gekroond werd.
  • Omar Ali Saifuddien Moskee: dit is één van de hoogste gebouwen van de stad. De moskee kijkt uit op de Brunei rivier en staat op een artificiële lagune. ‘s Avonds lijkt het alsof de moskee op die lagune drijft.
  • Kampung Ayer: een waterdorp dat bestaat uit houten paalwoningen in het water. Hier wonen nog ruim 30 000 Bruneiers op een traditionele manier.
  • Brunei Museum: dit museum bestaat uit de Islamic Art Gallery en de Oil and Gas Gallery. Vooral deze laatste is eigenlijk best wel interessant.
  • Jame’Asr Hassanal Bolkiah Moskee: de grootste moskee van het land.
  • Istana Nurul Iman: het paleis van de sultan, dat je kunt bezoeken op het einde van de ramadan.

 

Buiten Bandar Seri Begawan

Dit zijn de overige belangrijke bezienswaardigheden van Brunei:

  • Stranden: Brunei heeft enkele mooie stranden, waaronder Muara Beach en Meragang Beach.
  • Het Empire Hotel: één van de duurste hotels ooit gebouwd.
  • Jerudong Park Playground: een amusementspark in Jerudong.
  • Temburong: dit is het oostelijke deel van Brunei. Hier geraak je vanuit BSB met de speedboat. Bangar is de belangrijkste stad van deze regio. Hier kom je vooral om het Ulu Temburong National Park te bezoeken, een subliem stuk regenwoud van Borneo. Er is onder meer een ‘canopy walk‘ waar je de jungle vanuit een heel ander en bijzonder perspectief te zien krijgt.

 

 

Laatste Superdeals