Geen visum nodig voor Brunei

Als Belg of Nederlander heb je geen visum nodig voor Brunei. Als je bij aankomst je paspoort en terugticket (of ticket naar een volgende bestemming) voorlegt, krijg je voor 90 dagen toegang tot het land.

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

Rondreizen in Brunei: transport ter plaatse

Rondreizen in Brunei kan maar op een beperkt aantal manieren. Het land is niet groot, dus binnenlandse vluchten zul je niet nodig hebben. En een treinnetwerk is er ook al niet. Je resterende opties zijn: de boot, de bus, een auto huren of liften. LEES VERDER

Gezond op reis in Brunei

Tijdens je reis ziek worden kan een enorme domper op de vreugde zijn. Daarom is het aangewezen om je goed voor te bereiden en de nodige vaccinaties te laten zetten en de juiste medicatie mee te nemen. Wie gezond wil blijven op reis in Brunei, neemt best enkele basisregels in acht: LEES VERDER

Brunei is een veilige bestemming

Brunei is een veilige bestemming. Heel veilig zelfs. De kans dat er je wat overkomt is bijzonder klein. Maar het kan nooit kwaad om voor je vertrekt toch even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen voor een laatste stand van zaken.