Changi airport: de beste luchthaven ter wereld

Changi airport in Singapore werd al meermaals uitgeroepen tot de beste luchthaven ter wereld. En terecht. Er is zoveel te zien en te beleven dat het een vakantiebestemming op zich is. In Changi airport zul je je zeker niet vervelen. Een greep uit het aanbod:  

1. Gratis internet

Wat doet een mens zoal als hij aan het wachten is op een luchthaven? Surfen natuurlijk, om al je vrienden jaloers te maken met de mededeling dat je in Changi airport bent. Op de luchthaven krijg je gratis een wifi gebruikersnaam en paswoord en dan kun je aan de slag. Maar geen nood als je je laptop niet bij hebt, want er zijn ook computers aanwezig in de meer dan 550 internet terminals. En als de batterij van je smartphone of tablet leeg is, kun je hem gewoon opladen in één van de vele oplaadpunten.

2. Flaneren in de tuinen

Er zijn maar liefst vijf verschillende tuinen in Changi airport. In terminal 1 vind je de cactustuin met meer dan 40 verschillende soorten cactussen. In terminal 2 kun je de varentuin, orchideeëntuin en zonnebloemtuin bewonderen. Bovendien zijn er ook nog vijvers waar je Koi vissen kunt bekijken. Tenslotte kun je in de vlindertuin in terminal 3 ook heerlijk relaxen en je ogen uitkijken naar de meer dan 1000 rondfladderende vlinders.

3. Gratis sightseeing tour door Singapore

Wanneer je een stopover van minstens 5 uren hebt in Singapore, dan kun je een gratis sightseeing tour boeken. De tours worden georganiseerd door Changi airport en Singapore airlines. Je hebt keuze uit twee mogelijkheden: The Heritage Tour brengt je langs verschillende highlights van Singapore zoals b.v. the Singapore Flyer, Marina Bay Sands en Little India. Deze tour vertrekt om 9u, 11u30, 14u30 en 16u. De City Lights Tour vertrekt om 18u30 en passeert o.a. langs het beroemde Raffles hotel en de Marina Bay Waterfront promenade.

4. Filmpje meepikken

Jawel, in terminal 2 en 3 vind je een heus cinemacomplex, waar je dus op je gemakje een film kunt bekijken. Ze zijn bovendien allemaal 24/24 open. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog gewoon TV kijken in één van de vele TV lounges.

5. Voetverwennerij

Er zijn tal van mogelijkheden om je vermoeide voetjes te laten verwennen in deze luchthaven. Je kunt bijvoorbeeld in de Fish Spa in terminal 1 de eelt van je voeten laten wegknabbelen door kleine visjes. Maar op verschillende plaatsen in de luchthaven vind je ook de “Foot and Calf massage station”, een luxueuze voetmassagestoel. Hier kun je gewoon gratis in plaatsnemen en dan worden je voeten automatisch een kwartiertje gemasseerd. Natuurlijk kun je je voeten (en de rest van je lichaam) ook nog laten verwennen in de vele spa’s en massagesalons die de luchthaven rijk is.

6. Laat het kind in je los op de glijbaan

Met zijn 12 meter is dit ook meteen de hoogste glijbaan ter wereld in een luchthaven. Voor elke 10 dollar dat je spendeert in de luchthaven, krijg je een gratis ritje op deze reuzenglijbaan cadeau! Je vindt “The Slide” in terminal 3. In onderstaand filmpje kun je bekijken hoe fantastisch een ritje in deze glijbaan is. Voor echte kinderen is er trouwens in elke terminal een indoor speeltuin. En voor nog meer spelletjes kun je terecht op het “Entertainment Deck”. Hier kun je je volledig laten gaan met o.a. de Playstation of Xbox.

7. Shop till you drop

Dat Singapore een waar shoppingparadijs is, wist je vast en zeker al. Maar ook Changi Airport moet niet onderdoen als het op winkels aankomt. Je vindt er werkelijk alles: boeken, make-up, parfum, speelgoed, souvenirs en nog veel meer. En een heleboel producten kun je bovendien duty free kopen! Wat wil een mens nog meer?

8. Baantjes trekken in het rooftop zwembad

Changi airport: rooftop swimming pool

Changi airport: rooftop swimming pool

Jawel, je leest het goed. In de internationale luchthaven van Singapore kun je ook nog eens zwemmen in een geweldig rooftop zwembad. Als je geen gast bent in het Aerotel Transit Hotel (het hotel in Terminal 1 dat bij het zwembad hoort), moet je wel ingang betalen (ongeveer 10 euro). Voor dat bedrag mag je ook de jacuzzi en de douche gebruiken en krijg je een handdoek en een non-alcoholisch drankje.

9. Relaxen in de snooze lounge

Changi airport: rest area

Changi airport: rest area

In elke terminal vind je een “rest area”. Hier staan grote, lederen zetels waar je gratis in kunt rusten. Je krijgt er zelfs gratis een dekentje bij! Als je echt niet gestoord wilt worden, kun je b.v. ook een lounge huren in de rainforest lounge in terminal 1. Bovendien vind je in elke terminal transit hotels (b.v. het Aerotelwaar je voor een paar uren een budgetkamer kunt huren.  Ook handig als je gewoon even een douche wilt nemen voor je het volgende vliegtuig opgaat. Het volledige aanbod van wat er te beleven valt in deze fantastische luchthaven, kan je vinden op de site van Changi airport.

Reizen

Laatste Superdeals

Leave a Reply