Go nuts in San Pablo. Coconuts.

Elk jaar in januari staat San Pablo een week lang op zijn kop. De stad hangt voor een groot stuk af van de kokosindustrie. En één keer in het jaar wordt dat in de verf gezet tijdens het Coconut Festival. Of Coco Fest voor de vrienden. Een week lang feesten, eten, drinken en dansen.

San Pablo

San Pablo is een stad in de Laguna provincie op het eiland Luzon, op zo’n 2 uur rijden van Manilla. De stad is beter bekend als de ‘City of Seven Lakes‘ omwille van – je raadt het al – de 7 meren in de omgeving.

 

Coconut Festival: een beetje Rio in San Pablo

Street dancing competition tijdens het coconut festival in San Pablo

De ‘street dancing competition’ tijdens het Coconut Festival doet denken aan het carnaval in Rio

Elk jaar in januari wordt er een feestje gehouden ter ere van de kokosnoot, tijdens het beruchte Coconut Festival. Nu ja, een feestje. De festiviteiten duren een volle week. Op het programma onder meer verschillende optochten, modeshows, muziekoptredens en eethappenings. Maar hét moment van de week waar iedereen naar uitkijkt, is de ‘Street Dancing Competition‘. Een danswedstrijd die doet denken aan de carnavalsoptochten in Rio. Tijdens die ‘Street Dancing Competition’ nemen verschillende scholen het tegen elkaar op. Wie wint, wordt instant wereldberoemd in San Pablo.

Het festival eindigt traditioneel met een groot vuurwerk op 15 januari, de naamdag van de patroonheilige van San Pablo.

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply