Een blik op de kaart van Brunei

Als je op de kaart van Brunei kijkt, valt één ding meteen op: Brunei bestaat uit twee delen. En die zijn geografisch niet met elkaar verbonden. Het oostelijke deel van Brunei vormt één district, het westelijke deel wordt onderverdeeld in drie districten.

Borneo

Brunei ligt op het eiland Borneo. Dat eiland wordt eigenlijk door drie landen gedeeld: Brunei, Indonesië en Maleisië. Het Indonesische deel van Borneo heet Kalimantan. Het Maleisische deel van Borneo bestaat uit de staten Sabah en Sarawak.

 

Vier districten

De kaart van Brunei

Kaart van Brunei 

Brunei is onderverdeeld in vier districten:

Temburong

Temburong is het oostelijke deel van Brunei, dat geografisch geïsoleerd ligt van de rest van het land. Het wordt immers van de rest van Brunei gescheiden door Sarawak. Hier leeft slechts 3% van de Bruneise bevolking. Bangar is de belangrijkste stad van dit deel van Brunei. Of beter: stadje. In Temburong vind je ook het Ulu Temburong National Park, een perfecte plek om de jungle van Borneo/Brunei te ontdekken.

Brunei & Muara

Brunei & Muara is het district waar de hoofdstad Bandar Seri Bagawan gelegen is.

Tutong

Tutong is dun bevolkt. Maar toch etnisch vrij divers. In Tutong vind je ook het grootste meer van Brunei: Tasek Merimbun, een ASEAN Heritage Park.

Kuala Belait

Kuala Belait is het meest westelijke district van Brunei. Brunei is een bijzonder rijk land, dankzij de aanwezigheid van olie. Die olie wordt voornamelijk in dit district gewonnen. Seria is de oliehoofdstad van het land.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply