Een blik op de kaart van Laos

Als je de kaart van Laos bekijkt, dan zie je dat Laos het enige land in Zuidoost-Azië is dat geen kustlijn heeft. Laos grenst in het noorden aan China, in het noordwesten aan Myanmar, in het oosten aan Vietnam en in het zuiden aan Cambodja. In het westen grenst Laos aan Thailand, de Mekong is voor een groot stuk de grenslijn tussen beide landen. Laos kun je opdelen in drie grote zones:

De kaart van Laos.

De kaart van Laos 

Het noorden

Als je naar Laos gaat, is het zo goed als zeker dat je het noorden zult bezoeken. Dit is immers de regio van de vroegere hoofdstad Luang Prabang. De stad is intussen UNESCO werelderfgoed en is dé toeristische trekpleister van Laos. Het is een bergachtige regio, en telt vele bergvolkeren. Een meerdaagse trektocht naar één van die bergvolkeren is ook één van de redenen waarom reizigers het noorden van Laos bezoeken.

Centraal Laos

Het centrale deel op de kaart van Laos is de regio met onder meer de hoofdstad Vientiane. Vientiane is ongetwijfeld de rustigste hoofdstad van Zuidoost-Azië. Er wonen slechts 200.000 mensen en het gaat er erg gemoedelijk aan toe. Om eerlijk te zijn: eigenlijk valt hier erg weinig te beleven.

In deze regio vind je ook Vang Vieng, een populaire stopplaats voor backpackers. En zij stoppen er maar voor één reden: tuben. Simpel uitgelegd: in een rubberen band de rivier afdrijven. Maar of Vang Vieng in de toekomst nog zo’n trekpleister zal blijven, is erg onzeker.

Het zuiden

Het zuiden van Laos is de minst toeristische regio van Laos. Hier kom je onder meer voor Si Phan Don, een bijzondere archipel van eilandjes in de Mekong. Met een beetje geluk kun je hier de zeldzame Irriwady zoetwaterdolfijn spotten. Ook het Bolaven plateau is een bezoekje waard. Hier kun je de beste koffie van Laos drinken en prachtige watervallen zien. Veel reizigers stoppen ook bij de Wat Phu in Champasak, een tempelruïne die UNESCO werelderfgoed is.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply