De mooiste stranden van Brunei

Als je aan Brunei denkt, denk je misschien eerder aan jungle dan aan stranden. Toch zijn er enkele stranden die heel wat volk trekken en best wel de moeite waard zijn. Dit zijn vier van de mooiste stranden van Brunei

Muara Beach

Je vindt Muara Beach op 27km van de hoofdstad Bandar Seri Begawan. Het is een populair strand voor een daguitstap vanuit de hoofdstad. Het trekt heel wat locals, vooral gezinnen met kinderen. En er zijn voldoende faciliteiten voorzien: picknickplaatsen, speeltuinen, toiletten, kleedhokjes, restaurants, eetkraampjes, enzovoort.

 

Serasa Beach

Serasa Beach vind je in de buurt van Muara Beach. Het strand trekt vooral liefhebbers van watersport. Je kunt er onder meer windsurfen, kajakken, waterskiën, jetskiën en zeilen. Toen in 1999 de Zuidoost-Aziatische Spelen in Brunei werden georganiseerd, was Serasa Beach de plaats waar de watersport wedstrijden werden georganiseerd.

 

Meragang Beach

Meragang beach is één van de mooiste stranden van Brunei

Meragang Beach

Als je de bijnaam van Meragang Beach hoort, dan zul je geneigd zijn om andere oorden op te zoeken. Maar in tegenstelling tot wat de bijnaam ‘Crocodile Beach‘ doet vermoeden, zijn hier geen krokodillen te vinden. Je kunt dus met een gerust gemoed op het strand in slaap vallen zonder te vrezen voor een onverwachte aanval van een krokodil. Op het strand van Meragang is het een stuk rustiger dan op de andere stranden. Het strand ligt in de buurt van Muara Beach.

 

Seri Kenangan Beach

Pantai Seri Kenangan is één van de mooiste stranden van Brunei

Foto: Nizam Rahman

Pantai Seri Kenangan is een prachtig strand op een uurtje rijden van de hoofdstad. Ook hier zijn heel wat faciliteiten voorzien, van kleedhokjes tot openbare barbecues. Wat dit strand echt bijzonder maakt, is een strook waar je aan de ene kant de zee ziet en aan de andere kant de Tutong rivier.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply