De mooiste watervallen van Laos

Laos is vooral gekend omwille van Luang Prabang. En terecht, want Luang Prabang is fenomenaal mooi. Maar de schoonheid van Laos zit ‘m ook in de natuur. Het land heeft een aantal prachtige watervallen die je zeker niet mag missen. Dit zijn enkele van de mooiste watervallen van Laos:

 

Kuang Si

Als je dan toch in Luang Prabang bent, trek dan zeker een namiddagje uit voor de Kuang Si watervallen. Neem een sangthaew of tuk-tuk vanuit Luang Prabang. Na een dik half uur door het prachtige Laotiaanse landschap kom je aan de watervallen aan. Vooral de kleur van het water en de verschillende poelen waarin je heerlijk kunt relaxen maken deze watervallen zo onweerstaanbaar.

Tad Fane

Tad Fane is een spectaculaire dubbele waterval op het Bolaven-plateau in het zuiden van Laos. Het water stort ongeveer 200 meter recht naar beneden. Tad Fane ligt op een 40-tal kilometer van Pakse.

De mooiste watervallen van Laos: Tad Fane

Foto: Jack Herbert

 

Tad Sae

Tad Sae ligt net als Kuang Si ook in de buurt van Luang Prabang. Ook hier is de kleur van het water adembenemend. En de vele poelen zijn fantastisch om in te relaxen of te zwemmen. Als je geluk (en geld) hebt, kun je hier zelfs zwemmen met olifanten. Wat wil je nog meer?

Tad Sae is één van de mooiste watervallen van Laos.

Foto: Nick Hubbard

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply