De 5 beste drijvende markten van Bangkok

Een drijvende markt in Bangkok bezoeken. De kans is groot dat dat helemaal bovenaan je verlanglijstje staat als je Bangkok bezoekt. Maar welke markt? Als je de klassieke reisgidsen volgt, dan is de kans groot dat je op de drijvende markt van Damnoen Saduak belandt. En terecht, want Damnoen Saduak is de grootste en drukste drijvende markt. Maar ook de meest toeristische. Meer nog: Damnoen Saduak is eigenlijk niet meer gericht op locals, maar enkel nog op toeristen. Wij maakten een overzicht van de 5 beste drijvende markten van Bangkok. Ja, mét Damnoen Saduak in die top 5. Maar ook met 4 andere, meer authentieke drijvende markten van Bangkok.

1. De drijvende markt van Damnoen Saduak

Damnoen Saduak is ongetwijfeld de populairste drijvende markt van Bangkok. Maar eigenlijk ligt ie niet in Bangkok zelf. Je moet zo’n 90 km ten zuidwesten van Bangkok zijn. Vanuit Bangkok kun je gemakkelijk een daguitstap maken naar Damnoen Saduak. Maar dan beland je tussen de duizenden andere toeristen. Een beter idee is om al de avond voordien naar Damnoen Saduak af te zakken en er te overnachten. Vroeg in de ochtend – vóór de busladingen toeristen arriveren – beleef je immers nog de authentieke sfeer van deze drijvende markt.

De drijvende markt van Damnoen Saduak is elke dag open van 7u tot 11u.

De drijvende markt van Damnoen Saduak

2. De drijvende markt van Amphawa

Op zo’n 15 kilometer van Damnoen Saduak vind je de drijvende markt van Amphawa. Dit is een prima alternatief voor Damnoen Saduak. Het is een erg levendige markt. En een erg authentieke markt: de meeste toeristen gaan immers naar Damnoen Saduak en laten Amphawa links liggen. Bovendien is het een perfecte keuze als je geen ochtendmens bent: de drijvende markt van Amphawa gaat immers pas in de namiddag van start. Deze markt vindt enkel plaats op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 12u tot 20u. Kom in de late namiddag, dan komt de markt pas echt goed op gang. Tip: combineer een bezoek aan de drijvende markt van Amphawa met een bezoek aan de bijzondere Maeklong Railway Market in de buurt.

 

 

3. De drijvende markt van Tha Kha

De drijvende markt van Tha Kha is nog zo’n prima alternatief voor Damnoen Saduak. Deze markt is kleiner dan Damnoen Saduak en Amphawa, maar dit is ‘the real deal‘. Dit is een markt waar je duidelijk voelt dat ie niet is opgezet voor toeristen. Locals verhandelen goederen onder elkaar en lijken elkaar allemaal te kennen. Erg gezellig en authentiek. De drijvende markt van Tha Kha vind je op 12 kilometer van de drijvende markt van Damnoen Saduak en op 10 kilometer van Amphawa. De markt vindt enkel plaats op vrijdag-, zaterdag- en zondagvoormiddag.

 

4. De drijvende markt van Bang Khu Wiang

Bang Khu Wiang is een traditionele drijvende markt die nauwelijks toeristen trekt. Ondanks de ligging: op nog geen 20 kilometer van hartje Bangkok. Toegegeven, je moet er wat voor over hebben. De markt start immers op een onmenselijk vroeg uur: 4u (7 dagen op 7). En rond een uur of 7 loopt de markt al op z’n einde. Maar het is zeker de moeite waard, want het is een erg authentieke drijvende markt. En met wat geluk, zie je de monniken ‘s ochtends vroeg in hun boot passeren om hun aalmoezen van de handelaars in ontvangst te nemen. Prachtige plaatjes gegarandeerd!

Om op deze markt te geraken kun je een boot huren aan de Wat Chalo Pier of de Chang Pier. Maar je geraakt er ook gemakkelijk met een taxi of tuk-tuk.

 

5. De drijvende markt van Taling Chan

De drijvende markt van Taling Chan is enkel open in het weekend, maar dan wel meteen de ganse dag: van 9u tot 17u. Taling Chan ligt vlakbij het centrum van Bangkok, op nog geen 10 kilometer. De markt is prima te bereiken met de bus, taxi of tuk-tuk. Het is een kleine markt die erg authentiek aanvoelt. Locals komen hier voornamelijk om te eten in de drijvende restaurantjes. Die zijn vooral gekend voor hun gegrilde vis en zeevruchten.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply