Een blik op de kaart van de Filipijnen

Als je op de kaart van de Filipijnen kijkt, dan zie je eilanden. Véél eilanden. 7107 om precies te zijn. Wees gerust, we zullen ze niet allemaal opsommen. Eigenlijk kun je de kaart van de Filipijnen nog het best van al in drie grote eilandengroepen indelen: Luzon, de Visaya’s en Mindanao.

De kaart van de Filipijnen kun je in drie grote eilandengroepen onderverdelen.

De kaart van de Filipijnen kun je in drie grote eilandengroepen onderverdelen 

Luzon

Luzon is de noordelijkste eilandengroep. Hier vind je de hoofdstad Manilla en dus ook het politieke centrum van het land. Het is ook het economische hart van het land. In het noorden van Luzon vind je onder meer de wereldberoemde rijstterrasen van Banaue. Dat zijn prachtige rijstterrassen die 2000 jaar geleden werden aangelegd. Ze vormen samen met nog enkele andere rijstterrassen UNESCO werelderfgoed en worden soms wel eens het achtste wereldwonder genoemd.

De Visaya’s

De Visaya’s zijn de centrale eilanden. Hier vind je de mooiste stranden van de Filipijnen. Vooral Boracay – een klein eilandje ten noordwesten van het eiland Panay – is een populair paradijselijk eiland. Bounty-stranden inbegrepen. Het eiland Palawan profileert zich dan weer als dé bestemming voor ecotoerisme. Hier vind je het Tubbataha Reef National Marine Park en de Puerto Prinsesa Subterranean River, allebei UNESCO werelderfgoed.

Meer naar het oosten vind je Bohol, een populaire plek onder duikers en snorkelaars. Maar ook de eilanden Apo en Siquijor  (bij Negros) zijn populaire duikplaatsen.

Mindanao

Mindanao is de eilandengroep in het zuiden van de archipel. Het bestaat uit het grote eiland met dezelfde naam als de eilandengroep, Mindanao, en enkele kleinere eilanden zoals Basilan, Sulu en Tawa Tawa. Mindanao is altijd de thuisregio geweest van de Filipijnse moslims. Het is ook de afgelopen decennia het strijdtoneel geweest van een gewapend conflict tussen regeringstroepen en de MILF. Neen, niet de MILF die we kennen, maar de Moro Islamic Liberation Front. Aan dat conflict kwam in oktober 2012 een einde met het ondertekenen van een vredesverdrag.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply