Een blik op de kaart van Thailand

Als je de kaart van Thailand bekijkt, dan kun je er met een beetje fantasie de kop van een olifant in herkennen. Die olifantenkop grenst in het westen aan Myanmar, in het oosten aan Laos en Cambodja en in het zuiden aan Maleisië.

Thailand is net geen 514 000 km² groot. Ter vergelijking: dat is ongeveer even groot als Spanje, maar bijna 17 keer zo groot als België. En bijna 8400 keer zo groot als San Marino.

Thailand telt 77 provincies, die elk nog eens onderverdeeld zijn in districten. In totaal zijn er zo’n 900 districten. Maar om het wat overzichtelijk te houden, kun je Thailand eigenlijk opdelen in 5 grote geografische regio’s:

Kaart van Thailand

1. Het Noorden: dit is de regio van steden zoals Sukhothai, Chiang Mai en Chiang Rai. Deze regio grenst aan Myanmar en Laos. De streek is bergachtig en daardoor ook wat koeler dan de rest van Thailand. Dit maakt van deze regio dan ook een populaire bestemming tijdens de hete maanden december en januari.

2. Isaan: in het noordoosten van Thailand. Isaan is nog niet echt ontdekt door toeristen en is dan ook een ideale bestemming voor wie op zoek is naar authenticiteit en ongereptheid. Het is de regio van onder meer Udon Thani en het Khao Yai National Park.

3. De Centrale Vlaktes: dit is het hart van Thailand. Hier vind je belangrijke landmarks zoals Bangkok, Ayutthaya en de beroemde ‘Brug over de Rivier Kwai’ (jawel, die van de film). Ongeveer een derde van alle Thais wonen in deze regio. De streek is bijzonder vruchtbaar en is een aaneenschakeling van rijstvelden.

4. Het Oosten: hier vind je stranden en eilanden aan de Golf van Thailand die vanuit Bangkok makkelijk te bereiken zijn. Het is de regio van onder andere het beruchte Pattaya en eilanden zoals Ko Samet en Ko Kut.

5. Het Zuiden: aan stranden, resorts en paradijselijke eilanden geen gebrek in het zuiden van Thailand. Je kunt er kiezen tussen de Golf van Thailand in het oosten en de Andamanzee in het westen. Dit is de regio van trekpleisters zoals Phuket, Ko Samui, Ko Phi Phi en Krabi.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply