Empire Hotel: het hotel van 1 miljard

The Empire Hotel & Country Club is het enige strandresort van Brunei en meteen ook het enige 5-sterrenhotel van het land. En dat is er aan te zien: het complex baadt in luxe. En er zijn kosten noch moeite gespaard om de gasten in de watten te leggen. Zo zijn er onder meer een wellness, bioscoop en een golfbaan. En een lagune met zeewater dat gefilterd wordt zodat de gasten het gevoel kunnen hebben dat ze in de zee zwemmen zonder die vervelende zoutsmaak van dat zeewater.

Hotel van 1 miljard

Empire Hotel

The Empire Hotel & Country Club startte als een ambitieus project van de broer van de sultan, prins Jefri. Hij wou eigenlijk gewoon een paleis bouwen dat ook als verblijf voor zijn gasten dienst kon doen. Heel wat internationaal gerenommeerde designers werden voor het ontwerp van dit gastenverblijf ingehuurd. En het werd groot. Heel groot. Zo groot dat er aan de autosnelweg een aparte afrit voor dit hotel is. Er zijn meer dan 500 kamers en het ganse resort beslaat zo’n 6 km², da’s goed voor 0,1% van het ganse land. Er werd 6 jaar aan gebouwd. Bij oplevering van het gebouw was de kostprijs van dit ‘gastenverblijf’ opgelopen tot meer dan 1 miljard dollar. En daar was de sultan helemaal niet gelukkig mee. Hij ontsloeg zijn broer – die toen minister van financiën was – en besliste om van dit paleis een hotel te maken. In 2000 opende The Empire Hotel & Country Club haar deuren.

 

Wat moet een nacht in het Empire Hotel kosten?

Empire Hotel

Privé-zwembad in de presidentiële suite

Prijzen starten rond 150 à 200 EUR voor een tweepersoonskamer, wat voor zo’n hotel eigenlijk helemaal niet buitensporig is. Maar wil je wat meer dan de standaardkamer, dan lopen de prijzen vlotjes op tot boven de 800 EUR per nacht voor bijvoorbeeld een tweepersoonsvilla. Niet bepaald voor de budgetbewuste backpacker dus. O ja, wil je eens écht decadent doen? Boek dan de presidentiële suite. Die zou naar verluidt meer dan 10.000 EUR per nacht kosten. Maar voor die prijs krijg je wel je eigen zwembad. En gratis Wi-Fi. Een koopje, toch?

 

Meer info (en boeken) kan op www.theempirehotel.com

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply