Met de fiets door Thailand? Enkele tips.

Voor wie Thailand altijd al op een andere manier heeft willen ontdekken is een fietsvakantie een ware belevenis. Wil je Thailand ontdekken met de fiets? Het kan perfect. Zolang je met enkele basisregels rekening houdt.

Fietsen in Thailand

De echte fietsliefhebbers onder ons fietsen natuurlijk graag het hele jaar door. Wanneer het koud is en je geen zin hebt om in Nederland op je fiets te stappen, is het de moeite waard om naar Thailand te gaan. Hoe kun je dit land nou beter verkennen dan met de fiets? Dit klinkt natuurlijk raar, omdat je bij Thailand wellicht spontaan denkt aan het hectische verkeer van Bangkok. Maar Thailand is uiteraard zoveel meer dan Bangkok alleen. Buiten de grote steden is het verkeer dan ook helemaal niet zo hectisch en is fietsen dus zeker en vast goed te doen.

Fietsen in Thailand wordt  steeds populairder, en is nu zelfs betrekkelijk veilig. Wanneer je gaat fietsen in Thailand is het wel aan te raden om je eigen fiets mee te nemen. In Thailand hanteren ze andere maten, die voor lange Europeanen een nadeel kunnen zijn.

Het is bovendien ook verstandig zelf extra binnenbanden, buitenbanden en remblokjes mee te nemen. Ook een stevige rugzak, een reparatieset, een woordenboek en landkaart mogen niet ontbreken. Bereid je reis ook goed voor, aangezien niet alle wegen even goed berijdbaar zijn. Als je voor je vertrekt een goede planning maakt, bespaart dat je een hoop tijd en kilometers.

fietsvakantie thailand

 

Veiligheidsmaatregelen

Het eerste wat je als verkeersdeelnemer in Thailand op zal vallen is dat het verkeer hier links rijdt. Dat went gelukkig snel. Verder is de belangrijkste regel dat er in het verkeer niet zoveel regels bestaan… Het is dus belangrijk scherp te zijn en goed op te letten. Gelukkig houden de meeste automobilisten wel rekening met fietsers. Aangezien je eigen veiligheid natuurlijk voorop staat, is het aan te bevelen om tijdens het fietsen een helm te dragen. Vanwege de vaak hoge temperaturen is het ook fijner om gemakkelijk zittende kleding te dragen (die tevens vuil mag worden). Als je tijdens het regenseizoen in Thailand fietst, is het handig om een poncho mee te nemen. Ook goede schoenen zijn erg belangrijk. Sandalen zouden eventueel ook nog kunnen, maar geen slippers of flipflops. Die zijn gewoonweg niet veilig en erg onpraktisch op de fiets.

Een goede fiets is voor zowel het comfort als de veiligheid ook aan te bevelen. Je kunt je fiets makkelijk meenemen op het vliegtuig. Als je nog geen degelijke fiets hebt, is het beter vooraf een fiets aan te schaffen. Tot slot is het natuurlijk geen slecht idee om een reisverzekering af te sluiten – de kans is klein dat er iets gebeurt, maar mocht er iets mis gaan is het toch erg fijn als je wel verzekerd bent.

 

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply