Klimaat in de Filipijnen: wat is de beste reistijd?

De Filipijnen strekken zich over een grote afstand uit. Het is dan ook niet vreemd dat het klimaat in de Filipijnen niet overal hetzelfde is. Er is wel één constante: het wordt nooit echt koud in de Filipijnen. Hou bij het plannen van je trip zeker rekening met het tyfoonseizoen. LEES VERDER

Pas vanaf 30 dagen een visum nodig voor de Filipijnen

Je hebt als Belg of Nederlander in principe geen visum nodig voor de Filipijnen. Tenminste: als je niet van plan bent om langer te blijven dan 30 dagen. En als je een ticket van je terugvlucht kunt voorleggen.

Wil je langer blijven dan 30 dagen? Dat kan. Je kunt bij de ambassade van de Filipijnen in België of Nederland een verblijfsvisum krijgen voor 59 dagen.

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

 

 

Rondreizen in de Filipijnen: transport ter plaatse

Rondreizen in de Filipijnen kan op verschillende manieren. Maar omdat het een archipel is, zit het er dik in dat je wellicht meerdere binnenlandse vluchten of meerder boten zult nemen. Of allebei. In ieder geval, dit zijn enkele van je transportopties in de Filipijnen : LEES VERDER

Gezond op reis in de Filipijnen

Tijdens je reis ziek worden kan een enorme domper op de vreugde zijn. Daarom is het aangewezen om je goed voor te bereiden en de nodige vaccinaties te laten zetten en de juiste medicatie mee te nemen. Wie gezond wil blijven op reis in de Filipijnen, neemt best enkele basisregels in acht: LEES VERDER

De Filipijnen: een veilige reisbestemming?

De Filipijnen is niet de veiligste reisbestemming in Zuidoost-Azië. Het land heeft een geschiedenis van politieke instabiliteit en er zijn vaak demonstraties en optochten die wel eens flink uit de hand durven lopen. Daarnaast zijn er in bepaalde delen van het land rebellen actief. En zijn toeristen vaak het doelwit van zakkenrollers en overvallers.
Goed, genoeg bang gemaakt. Dit alles betekent zeker niet dat je de Filipijnen links moet laten liggen. Gebruik gewoon je gezond verstand en vermijd plaatsen en situaties die mogelijk risicovol kunnen zijn. De Filipijnen is een veel te mooi land om het niet te bezoeken. Check voor je vertrekt gewoon even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en hou daar in de mate van het mogelijke rekening mee.