Gezond op reis in Myanmar

Tijdens je reis ziek worden kan een enorme domper op de vreugde zijn. Daarom is het aangewezen om je goed voor te bereiden en de nodige vaccinaties te laten zetten en de juiste medicatie mee te nemen. Wie gezond wil blijven op reis in Myanmar, neemt best enkele basisregels in acht:

– Drink voldoende water.

– Drink enkel mineraalwater. Als je een fles voor het eerst opent nadat je die gekocht hebt, let er dan op of het wel écht de eerste keer is dat die fles wordt geopend (vaak zit er b.v. een plasticfolie rond de dop). In toeristische gebieden durven malafide verkopers soms wel eens flessen op te vullen met kraantjeswater en zo door te verkopen.

– Was je handen regelmatig.

– Vermijd rauwe groenten, die kunnen immers gewassen zijn met kraantjeswater.

– Opgewarmd eten moet ook echt goed opgewarmd zijn.

– Eet enkel geschild fruit, dat je bij voorkeur ook zelf schilt (geschild fruit wordt immers soms nog afgespoeld onder de kraan).

– Bescherm je goed tegen de zon.

Als je deze regels in acht neemt, maak je al een goede kans om twee van de meest voorkomende ongemakken te vermijden: reizigersdiarree en zonneslag.

Om je goed voor te bereiden op je reis, kijk je best ook even de laatste update van het Instituut voor Tropische Geneeskunde na om te zien welke vaccinaties zij adviseren en of je al dan niet malariapillen nodig hebt.

Tot slot nog dit: vertrek ook zeker nooit zonder een goede reisverzekering. Het is misschien een open deur intrappen, maar het relatief kleine bedrag dat je betaalt voor een reisverzekering bezorgt je een enorme gemoedsrust. De kans is klein dat je ze nodig hebt, maar als het tòch zou mislopen tijdens je vakantie, dan bespaar je jezelf alvast een hoop kop- en andere zorgen.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply