Gezond op reis in Singapore

Tijdens je reis ziek worden kan een enorme domper op de vreugde zijn. Daarom is het aangewezen om je goed voor te bereiden en de nodige vaccinaties te laten zetten en de juiste medicatie mee te nemen.

Singapore is een ultra-clean en hygiënisch land. De kans dat je er ziek wordt is dan ook veel kleiner dan in andere tropische landen. Maar het is en blijft natuurlijk een tropisch land, dus dat betekent dat je best wel voldoende muggenwerende producten meeneemt (of ter plekke koopt). Over malaria hoef je niet in te zitten: er is geen malariarisico in Singapore.

Singapore is een dure bestemming, maar mineraalwater moet je er alvast niet kopen, dat is toch al iets. Het is immers het enige land in Zuidoost-Azië waar je gewoon kraantjeswater kunt drinken.

Je bent voor Singapore niet verplicht om bepaalde vaccinaties te hebben, maar als je naar Azië reist is het sowieso wel verstandig en raadzaam om je te laten vaccineren tegen hepatitis A. Je kijkt best ook even de laatste update van het Instituut voor Tropische Geneeskunde na om te zien welke vaccinaties zij adviseren.

Tot slot nog dit: vertrek ook zeker nooit zonder een goede reisverzekering. Het is misschien een open deur intrappen, maar het relatief kleine bedrag dat je betaalt voor een reisverzekering bezorgt je een enorme gemoedsrust. De kans is klein dat je ze nodig hebt, maar als het tòch zou mislopen tijdens je vakantie, dan bespaar je jezelf alvast een hoop kop- en andere zorgen.

Laatste Superdeals

Leave a Reply