Zo vind je het goedkoopste ticket naar Myanmar

Je vlucht is één van de zwaarste kosten van je reis. Zeker als je naar een land als Myanmar vliegt, waar de kosten ter plaatse vaak erg laag liggen. Dan is je ticket soms al goed voor een derde tot de helft van je totale reiskosten. Elke besparing op je ticket is dus mooi meegenomen. Maar waar en hoe vind je nu eigenlijk het goedkoopste vliegticket naar Myanmar?

 

 

Het goedkoopste ticket naar Myanmar in 5 simpele stappen

Als je deze 5 stappen  volgt, dan vind je het goedkoopste ticket naar Myanmar op ongeveer 1 à 2 uur tijd. Het kost je wel wat tijd, maar je kunt gemakkelijk 100 EUR of meer per ticket besparen. Niet mis, als je ‘t ons vraagt.

Voor je verder leest: wij gaan constant op zoek naar de allergoedkoopste tickets naar Myanmar. Kijk dus zeker even op onze Superdeals pagina. Wie weet is er nu wel een super aanbieding naar Myanmar. Vergeet je zeker ook niet aan te melden voor onze Superdeals update, zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe Superdeals die wij gevonden hebben:

 

 

Geen tijd of zin om alle onderstaande stappen te doorlopen? Ga dan meteen naar stap 3 en boek je vlucht op één van de aggregatoren. Er is een kans dat je hét goedkoopste vliegtuigticket naar Myanmar mist. Maar je zult in ieder geval wel één van de goedkoopste tickets vinden.

 

Stap 1: Matrix Airfare Search

Voor een eerste verkenning ga je naar Matrix Airfare Search. Wat deze site zo handig maakt, is dat je heel veel verschillende opties open kunt laten om zo het goedkoopste ticket naar Myanmar te vinden. Je kunt op exacte data zoeken, maar je kunt ook een datum kiezen en alle vluchten in de maand na die datum raadplegen. Maar wat aan deze site echt bijzonder is, is dat je ook je luchthavenkeuze kunt openlaten. Zo kun je bijvoorbeeld Brussel Nationale Luchthaven selecteren en alle luchthavens in een straal van 200 km. En die straal kun je zelf bepalen, tot maximaal 2000 km. Vind je het niet erg om vanuit Frankfurt, Schiphol of Parijs te vertrekken, dan is dit een wel zeer handige optie. Vertrekken vanuit een andere luchthaven dan je eigen nationale luchthaven kan soms 100 tot 200 EUR per ticket voordeliger zijn. Ook de luchthaven van je bestemming kun je open laten. Zo kun je Yangon selecteren, maar ook alle luchthavens in een straal tot 2000 km rond Yangon. Zo kun je ontdekken of het bijvoorbeeld voordeliger zou zijn om naar Mandalay te vliegen en daar je reis te starten in plaats van in Yangon. Let wel op als je de resultaten bekijkt. De Matrix zal immers ook voordelige maar vreemde vluchtcombinaties ophoesten. In Amsterdam vertrekken en in Brussel terug landen bijvoorbeeld. En soms is dat niet zo handig. Zeker niet als je wagen op de parking van de luchthaven staat.

 

De Matrix is de eerste stap in het vinden van het goedkoopste ticket naar Myanmar

De Matrix is vooral handig omdat je op meerdere luchthavens tegelijk kunt zoeken.

 

De Matrix is de eerste stap in het vinden van het goedkoopste ticket naar Myanmar

Ook op je bestemming kun je alle luchthavens binnen een bepaalde straal selecteren.

 

Uit de resultaten van de Matrix haal je drie belangrijke conclusies die je helpen bij het vinden van het goedkoopste vliegticket naar Myanmar:

 1. Vanuit welke luchthaven en naar welke luchthaven je best vliegt.
 2. Op welke data de goedkoopste vlucht is.
 3. Welke luchtvaartmaatschappij op die route het goedkoopste is.

Deze drie gegevens (luchthavencombinatie, data en luchtvaartmaatschappij) zijn je basis voor je verdere zoektocht. Want op de site van Matrix Airfare Search kun je niet boeken. Daarvoor ga je naar stap 2.

Stap 2: de airline

Ga naar de site van de goedkoopste airline uit je Matrix-resultaten en check de prijzen die zij op hun site aanbieden voor die exacte data en luchthavens. Meestal is dat iets duurder, maar een enkele keer is het zelfs iets goedkoper. En dus is het de moeite om het op zijn minst even te checken.

Stap 3: de aggregatoren

Met je goedkoopste luchthaven- en datacombinatie uit de Matrix kun je nu beginnen zoeken op vluchtaggregatoren. Dat zijn sites die de prijzen van heel wat verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Niet alle aggregatoren vergelijken echter dezelfde luchtvaartmaatschappijen. En dus moet je meerdere aggregatoren raadplegen om het goedkoopste vliegtuigticket naar Myanmar te vinden. Zoek op de data en luchthavens die je in de Matrix hebt gevonden. In tegenstelling tot de Matrix, kun je op deze aggregatoren wél meteen boeken. Bekijk en vergelijk de prijzen van de onderstaande aggregatoren. Wij hebben er verschillende getest, en dit zijn volgens ons de beste aggregatoren:

Om de prijzen correct te vergelijken, is het ook belangrijk dat je even checkt of de vermelde prijzen inclusief alle kosten zijn. Soms komen er immers nog bijvoorbeeld administratiekosten bij. En dan is je zogenaamd goedkoopste vliegticket naar Myanmar toch niet het goedkoopste.

Stap 4: check de luchthaven

Een laatste check die je kunt doen, is de site bekijken van de luchthaven van je bestemming. Kijk welke airlines naar deze luchthaven vliegen. En vergelijk ze vervolgens met de airlines uit de resultaten van de aggregatoren. Het kan immers zijn dat de aggregatoren een bepaalde kleine airline niet in hun resultaten opnemen. Vind je er zo eentje, check dan de prijzen van die airline op z’n eigen site.

 

Stap 5: vergelijk en boek

Leg alle prijzen naast elkaar: de prijs rechtstreeks bij de airline(s) en de prijzen van de aggregatoren (inclusief alle eventuele bijkomende kosten). Pik er de goedkoopste uit en boek op de site waar je dat goedkoopste ticket naar Myanmar hebt gevonden. Klaar! Tijd om na het goedkoopste ticket nu ook de goedkoopste accommodatie te vinden in Myanmar. Klik hier voor meer tips.

Nog enkele bijkomende tips om het goedkoopste ticket naar Myanmar te vinden

Tot slot nog deze bijkomende tips om dat ene goedkoopste ticket naar Myanmar te vinden.

 1. Timing is een cruciale factor
  • In het laagseizoen zijn de vluchten goedkoper. Maar dan moet je er wel af en toe een regenbui bij nemen.
  • Als je reisdata flexibel zijn, heb je meer kans om een goedkoop ticket te vinden.
 2. Vaak is het goedkoper om op dinsdag, woensdag of donderdag te vliegen. Een enkele keer kan het ook interessant zijn om op zondag te vliegen.
 3. Volgens sommige geruchten, zouden de prijzen het laagst zijn als je boekt op een woensdagochtend. Vluchtprijzen kunnen van week tot week heel sterk verschillen. En blijkbaar zouden die prijzen vaak dinsdagnacht aangepast worden. Wij hebben enkele steekproeven gedaan. En die lijken deze geruchten te bevestigen. Maar het is onmogelijk om uit te maken of dat voor alle vluchten geldt. In ieder geval is het de moeite om het even te checken.
 4. Nachtvluchten of vluchten die verschrikkelijk vroeg vertrekken, zijn vaak goedkoper. Ook vluchten met een lange tussenstop zijn vaak goedkoper.
 5. Spaar airmiles. Vraag naar het airmiles programma van de maatschappij waarmee je vliegt. De meeste luchtvaartmaatschappijen maken deel uit van een alliantie. Wat maakt dat je miles die je bij de ene airline hebt gespaard, kunt inruilen bij een andere airline van dezelfde alliantie. Zo vind je misschien niet het goedkoopste ticket naar Myanmar. Maar gewoon een gratis ticket naar Myanmar. Nog beter, toch?
 6. Weet wanneer je moet stoppen. We kennen het gevoel: je bent je al enkele uren suf aan het surfen. En nog steeds denk je dat je dat goedkoopste ticket naar Myanmar niet hebt gevonden. Vertrouw ons: als je al onze stappen hebt doorlopen en al onze tips hebt gevolgd, dan is de kans heel groot dat je het goedkoopste ticket naar Myanmar wél hebt gevonden. Tijd om te stoppen met zoeken, je vlucht te boeken en de rest van je reis te plannen.

Laatste Superdeals