De grootste LEGO kerstboom van Azië: the making of

De grootste LEGO kerstboom van Azië staat in Maleisië. Meer bepaald in LEGOLAND in Johor Bahru. Dat is helemaal in het zuiden van Maleisië, aan de grens met Singapore. De boom is gigantisch: hij is 9 meter hoog en weegt 6 ton. 9 mensen werkten 10 weken lang aan deze LEGO kerstboom.

De grootste LEGO kerstboom van Azië

De grootste LEGO kerstboom van Azië (foto: LEGOLAND Maleisië)

LEGO kerstboom

LEGOLAND heeft een traditie als het op LEGO kerstbomen aankomt. Elk jaar wordt in de verschillende LEGOLAND parken een grote LEGO kerstboom gemaakt. En dat lokt heel wat volk. Vooral tijdens de officiële ‘Christmas Tree Lighting Ceremony‘. Een plechtig moment waarop de  lichtjes voor het eerst aangestoken worden. In 2012 opende LEGOLAND Maleisië haar deuren. En dus moest ook hier een reuzegrote LEGO kerstboom komen.

 

The making of

De kerstboom werd eerst met een speciaal computerprogramma ontworpen. Bij het ontwerp werd niets aan het toeval overgelaten. De LEGO kerstboom werd zodanig ontworpen dat hij bestand is tegen regen, hitte en hevige wind. Vervolgens ging een team van 9 mensen aan de slag. Zij gebruikten bijna een half miljoen blokjes. Zowel LEGO als DUPLO blokjes. Ze hadden 10 weken nodig om de boom in elkaar te knutselen.

Het ontwerp en de opbouw gebeurde in Tsjechië. De LEGO kerstboom werd daarna in 40 stukken verscheept naar Maleisië. En daar werden die 40 stukken geassembleerd tot de uiteindelijke boom. Met z’n 9 meter en 6000 kilo is deze LEGO kerstboom de grootste van Azië. Je kunt ‘m nog tot begin januari 2013 bewonderen in LEGOLAND Maleisië. Het beste moment om de boom te zien is ‘s avonds. Want dan branden de lichtjes van de boom. Die zijn trouwens ook van LEGO gemaakt. De lichtjes worden elke avond aangestoken rond 19u.

 

Deze video van the making of toont in 2 minuten het werk van die 10 weken.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply