De 8 belangrijkste bezienswaardigheden van Hanoi

De lijst bezienswaardigheden in Hanoi is bijzonder lang. Maar geen nood, met deze handige top 8 ben je zeker dat je geen enkele van de belangrijkste highlights van Hanoi zult missen.

1. Het Hoan Kiem meer

Hanoi bezienswaardigheden: Hoan Kiem meer

Hanoi bezienswaardigheden: Hoan Kiem meer

De omgeving rond het Hoan Kiem meer is ideaal om te ontsnappen aan het drukke verkeer van Hanoi. Het is ook een populaire plek bij de locals en is dus ideaal om “mensen te kijken”. Vooral in de vroege ochtend en avond is het leuk om te zien hoe jong en oud hier komen om b.v. Thai Chi te beoefenen, een salsales te volgen of gewoon om te joggen. De zonsondergang aan het meer is prachtig om unieke vakantiekiekjes te maken. Nestel je b.v. op het dakterras van het bekende City View Café, bestel een Saigon biertje of één of andere cocktail en enjoy!

2. De oude wijk

Ten noorden van het Hoan Kiem meer ligt de oude wijk. Dat de oude wijk sinds de 15de eeuw het commerciële hart is van de stad, is goed zichtbaar. Hier vind je massa’s restaurants, shops, guesthouses, straatverkopers en tempels. Je bent verplicht om op de weg te wandelen want de trottoirs zijn ingenomen door beeldhouwers, straatverkopers, meubelmakers, “pop up” koffiebars en worden bovendien ook gebruikt als parking voor motors. Let wel op dat je niet omver gereden wordt als je door de straten wandelt, want het verkeer is zeer chaotisch in Hanoi. En vergeet vooral niet om af en toe eens omhoog te kijken om de prachtige architectuur te bewonderen. Wij zouden zeggen: Put down that map and get wonderfully lost!

3. Ho Chi Minh Mausoleum

Hanoi bezienswaardigheden: Ho Chi Minh Mausoleum

Hanoi bezienswaardigheden: Ho Chi Minh Mausoleum

Het Ho Chi Minh Mausoleum ligt op ongeveer 1,5 km ten westen van de oude wijk. Hier ligt Ho Chi Minh, jawel – Uncle Ho the man himself – opgebaard, ondanks zijn wens om gecremeerd te worden. Je kan Ho Chi Minh dus met je eigen ogen gaan bezichtigen, wat terzelfder tijd luguber en speciaal is. Je checkt op voorhand best de openingsuren, want die kunnen nogal veranderen. En je zorgt er best ook voor dat je je aan de kledingvoorschriften houdt.

4. Pintjes drinken in een Bia Hoi bar

In Bia Hoi bars worden kannen met het plaatselijk gebrouwen bier verkocht. Het bier is er, naar westerse normen, spotgoedkoop. Eén van de populairste Bia Hoi bars is de “Bia Hoi Corner” op de hoek van Luong Ngoc Quyen en Ta Hien. Het ligt te midden van de drukke straatjes en is een erg internationale bar (lees: veel backpackers en expats). De stoelen die buiten staan, mogen er eigenlijk niet staan en af en toe komt de politie dat ook eens checken. Maar blijkbaar is het voldoende om te stoelen gewoon even naar binnen te schuiven wanneer de politie passeert…om ze daarna gewoon weer buiten te plaatsen.

5. Voorstelling van een waterpoppentheater

Hanoi bezienswaardigheden: waterpoppentheater

Hanoi bezienswaardigheden: waterpoppentheater

Het waterpoppentheater is een unieke kunstvorm uit Vietnam. De spelers staan, achter een doek, tot aan hun middel in het water. De poppen hangen onder water vast aan lange bamboestokken. Met deze poppen worden historische gebeurtenissen uitgebeeld of scènes uit het plattelandsleven. Het spektakel wordt begeleid door orkestmuziek en een vertelstem. De meest populaire waterpoppengroep in Hanoi is “Thang Long Waterpuppet”. Zij spelen meerdere keren per dag in het Kim Dong Theater.

6. Tempel van de literatuur

Hanoi bezienswaardigheden: Tempel van de literatuur

Hanoi bezienswaardigheden: Tempel van de literatuur

Deze oase van rust in het anders zo chaotische Hanoi, was de 1ste universiteit van Vietnam. Tal van slimme breinen hebben hier in de loop van de geschiedenis les gevolgd. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen.

7. Volkenkundig Museum

Dit museum, dat in een buitenwijk van Hanoi ligt, is voor een stuk in de openlucht gebouwd. In het museum vind je een overload aan foto’s en video’s over de verschillende etnische minderheden in Vietnam. In het openluchtgedeelte zijn verschillende huizen en gemeenschapshuizen nagebouwd.

8. Hoa Lo gevangenis

Deze gevangenis werd tijdens het einde van de 19de eeuw gebouwd door de Fransen. Het werd voornamelijk gebruikt om politiek gevangenen in op te sluiten. Later werd het ook gebruikt door de Vietnamezen om Amerikaanse gevangenen in op te sluiten. In deze gevangenis krijg je tekst en uitleg over de geschiedenis van Vietnam en over hoe het eraan toe ging om hier gevangen te zitten.

Laatste Superdeals

Leave a Reply