Dit wordt het nieuwe hoogste gebouw van Zuidoost-Azië

Vergeet de Petronas Towers in Kuala Lumpur. Tegen 2017 zijn die immers passé. De Petronas Towers zijn de hoogste gebouwen van Zuidoost-Azië. Ze waren dat zelfs een tijdje van de hele wereld. Maar daar komt binnenkort verandering in. Want de Signature Tower in Jakarta wordt het nieuwe hoogste gebouw van Zuidoost-Azië.

Nieuwe hoogste gebouw is een ambitieus plan van Tommy

De Signature Tower in Jakarta, het nieuwe hoogste gebouw van Zuidoost-AziëDe Signature Tower wordt een wolkenkrabber om u tegen te zeggen: hij wordt maar liefst 635 meter hoog. Ter vergelijking: de Petronas Towers in Kuala Lumpur zijn ‘slechts’ 452 meter hoog.

Met zijn 635 meter wordt de Signature Tower dan wel het hoogste gebouw van Zuidoost-Azië, maar niet het hoogste gebouw van Azië of zelfs van de wereld. Want die eer is weggelegd voor de ‘Burj Khalifa’ in Dubai (828 meter).

De toren zal 111 verdiepingen tellen. De onderste verdiepingen zijn onder meer voorbehouden voor een congrescentrum en een shopping center. De verdiepingen daarboven zullen kantoorruimte zijn. Behalve de bovenste verdiepingen, want daar komt een super exclusief 6-sterrenhotel met 300 kamers. Met een fenomenaal uitzicht over Jakarta uiteraard. Maar je moet niet in het hotel te overnachten om van het uitzicht te genieten. Want de 2 bovenste verdiepingen van dit hoogste gebouw van Zuidoost-Azië zijn ‘observatieverdiepingen’ die open zullen staan voor het publiek.

De bouw van de toren zou in 2013 moeten starten en als alles goed gaat, wordt ie opgeleverd ergens in de loop van 2017. Kostenplaatje van dit alles: 2 miljard dollar. Dat bedrag wordt niet door de overheid neergelegd, maar door een privé-investeerder: Tommy Winata, een steenrijke Indonesische zakenman.

 

Symboliek

De Signature Tower in Jakarta, het nieuwe hoogste gebouw van Zuidoost-AziëOpvallend aan het ontwerp van de toren is de top. Die ziet er niet alleen bijzonder uit, hij zit ook vol symboliek. De elementen van de top verwijzen namelijk naar de dag waarop Indonesië de onafhankelijkheid uitriep: 17/8/1945. De piek is 45 meter hoog. En er zijn respectievelijk 17 en 8 ornamenten in verwerkt. Daarnaast zijn er nog 5 andere ornamenten in verwerkt die verwijzen naar de 5 principes van de pancasila, dé grondslag van Indonesië en het bindmiddel tussen alle Indonesiërs.

Laatste Superdeals

Leave a Reply