Indoor skydiven in Singapore

In december werd het wereldkampioenschap indoor skydiven georganiseerd in Singapore. Indoor skydiving? Is dat niet per definitie een outdoor sport? Niet dus. Het kan ook indoor. Maar het blijft een vreemd zicht… Mocht je na het zien van deze beelden trouwens zelf eens willen indoor skydiven in Singapore, dan kan dat.

WK indoor skydiven: zo werkt het

Indoor skydiven in SingaporeIndoor skydiven gebeurt in een grote windtunnel. De skydivers blijven in de lucht hangen dankzij de windkracht die van beneden komt. En het is een heuse sport, want er wordt een WK georganiseerd. Dit jaar was dat in de windtunnel van iFly Singapore op het eiland Sentosa. Zo’n 400 skydivers namen het 4 dagen lang tegen elkaar op. Er zijn 4 categorieën in zo’n WK. De eerste is 4 Way Formation: in 35 seconden moet een team van 4 personen bepaalde formaties zo vaak mogelijk na elkaar vormen. De skydivers hangen daarbij in een horizontale positie. De tweede categorie, 4 Way Vertical Formation, is gelijkaardig aan de eerste. Het enige verschil: de teamleden hangen verticaal. 2 Way Free Fly is de derde categorie. Daarin voert een team van 2 skydivers een zelf gekozen choreografie uit. De jury geeft punten en zo wordt de winnaar bepaald. Tot slot is er ook nog de Neo Freestyle. Daarbij ‘vliegt’ een indoor skydiver alleen en voert hij een eigen choreografie uit. Ook in deze categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van punten die door een jury worden gegeven.

Wil je zelf ook eens indoor skydiven in Singapore, dan kan dat in iFly. Prijzen starten aan 59 SGD voor 2 skydives. De windtunnel van iFly is trouwens met z’n hoogte van 17 meter één van de grootste ter wereld.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply