Een blik op de kaart van Vietnam

Als je de kaart van Vietnam bekijkt, dan zie je dat het land zich vooral van noord naar zuid uitstrekt. Op bepaalde plaatsen is het land niet veel breder dan 50km. Het zorgt ervoor dat je behoorlijk wat afstand aflegt als je zowel het Noorden als het Zuiden wilt bezoeken. Bovendien zorgt het ook voor verschillende klimaatzones en is het dus moeilijk om één beste reistijd uit te kiezen om het ganse land te zien.

Op de kaart van Vietnam kun je eigenlijk 4 grote regio’s onderscheiden: het Noorden, de centrale kust, de centrale hooglanden en het Zuiden.

Kaart van Vietnam

De kaart van Vietnam 

Het Noorden

Het Noorden is de regio van de hoofdstad Hanoi. Verder is het Noorden van Vietnam ook de regio van de Halong Bay die gekend is omwille van de vele prachtige karstrotsen. Vanuit Hanoi geraak je ook snel in het Cuc Phuong National Park, het grootste nationale park van Vietnam.

De centrale kust

Aan de centrale kust vind je onder meer Danang, de derde grootste stad van het land. Iets ten zuiden van Danang ligt Hoi An, waarvan de oude stad UNESCO werelderfgoed is. Iets ten noorden van Danang ligt de historische stad Hue. Wie graag duikt kan in Nha Trang terecht, een populaire badplaats én de duikhoofdstad van Vietnam.

De centrale hooglanden

In dit bergachtige en dichtbeboste gebied vind je nog traditionele bergvolkeren en leven er nog wilde olifanten. De belangrijkste stad is Dalat, een populaire plek bij de Fransen toen zij hier nog de plak zwaaiden.

Het Zuiden

Het Zuiden is de economische motor van Vietnam. Ho Chi Minhstad is de belangrijkste stad van het zuiden en de grootste stad van het land. Het Zuiden is ook de regio van de Mekong delta en het is de rijstschuur van Vietnam. In het zuidwesten ligt het tropische eiland Phu Quoc. Eigenlijk ligt het voor de kust van Cambodja, maar het is wel degelijk deel van Vietnam.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply