Het klimaat in Cambodja: wat is de beste reistijd?

Het klimaat in Cambodja is een tropisch moessonklimaat. Van juni tot oktober heerst de zuidwestmoesson. De luchtvochtigheid is dan hoog en er kunnen zware buien vallen, vaak in de namiddag. In augustus en september valt de meeste neerslag.

Regen

De buien in het regenseizoen zijn vrij voorspelbaar.  Meestal beginnen ze rond 14u à 15u en duren maximaal enkele uren. Mits een goede planning, hoeft de regen geen obstakel te zijn voor je reis. In deze periode is het minder druk en is het nòg goedkoper dan de rest van het jaar. Bovendien zijn sommige plaatsen op hun mooist in deze tijd van het jaar.

Temperatuur

In Cambodja zul je niet snel koud hebben: de temperatuur zakt er zelden onder de 26°C. Van maart tot mei kan het erg heet zijn, met temperaturen die makkelijk de 35°C halen.

Beste reistijd Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja is van november tot februari. Niet alleen is het dan het droge seizoen, de hitte is ook nog draaglijk.

Kort samengevat:

– November – februari: droog en koel. Nu ja, koel is een relatief begrip. Verwacht je aan zo’n 25°C.

– Maart – mei: droog en heet. In het binnenland van Cambodja zelfs erg heet. Verwacht daar 35 tot 40°C.

– Juni – augustus: nat en heet.

– September – begin november: nat en koel. Eigenlijk begint het pas echt af te koelen begin november. Maar het is in deze periode toch al iets koeler. Of beter: minder heet. In september is het nog steeds zo’n 35°C. Tegen oktober zakt de temperatuur al naar zo’n kille 30°C.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply