Klimaat in de Filipijnen: wat is de beste reistijd?

De Filipijnen strekken zich over een grote afstand uit. Het is dan ook niet vreemd dat het klimaat in de Filipijnen niet overal hetzelfde is. Er is wel één constante: het wordt nooit echt koud in de Filipijnen. Hou bij het plannen van je trip zeker rekening met het tyfoonseizoen.

December tot februari

Dit is een goede periode om de Filipijnen te bezoeken. Het is dan droog en nog niet té warm. Behalve in het oosten van Mindanao, het zuiden van Leyte, het zuidoosten van Luzon en het oosten van Samar. Want dan is het daar regenseizoen.

 

Maart tot mei

Nog steeds een goede periode om de Filipijnen te bezoeken. Maar het kan nu wel héél erg warm worden (richting 40°C). Vermijd in deze periode de Goede Week. Dat is traditioneel een topweek voor de erg christelijke Filipijnen. Hotels zijn dan overvol en veel te duur.

 

Juni tot november

Als je het wil droog houden, dan vermijd je best deze periode. Zeker in juli, augustus en september. Behalve dan weer in het oosten van Mindanao, het zuiden van Leyte, het zuidoosten van Luzon en het oosten van Samar. Want dan is het daar het droge seizoen.

 

Het hele jaar door (behalve in het tyfoonseizoen)

De centrale Visaya’s (Bohol, Cebu, Negros) kennen niet echt uitgesproken seizoenen. Hier heb je het ganse jaar door kans op regen, maar meestal blijft dat vrij beperkt. Tyfoons komen wel vaker voor op de Visaya’s en op Luzon, en meestal is dat ergens tussen juli en oktober. Heb je schrik van tyfoons, ga dan tussen januari en april, dan heb je het minst kans om er eentje mee te maken.

 

Onvoorspelbaar

Deze reisperiodes zijn algemene indicaties over het klimaat in de Filipijnen. Maar regenseizoenen durven al eens vroeger te starten of langer te duren in de Filipijnen. Je kunt er niet bepaald je klok op gelijk zetten.

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply