Top 11 bezienswaardigheden van Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een levendige, bruisende stad. In de eerste plaats is Kuala Lumpur een waar shopping paradijs. Maar er is meer te zien en doen dan shoppen alleen. Deze 11 bezienswaardigheden van Kuala Lumpur mag je zeker niet missen:

1. Petronas Towers

Kuala Lumpur bezienswaardigheden: de Petronas Towers (foto: Spreng Ben)

Als je in KL bent, kun je er niet naast kijken: de Petronas Towers. Deze 2 wolkenkrabbers waren tot 2004 de hoogste van de wereld. Ze zijn hét symbool van Kuala Lumpur en misschien wel van heel Maleisië. Je kunt de Petronas Towers bezoeken om een fenomenaal uitzicht over de stad te krijgen. Of je kunt wat relaxen in het park vlakbij en je vergapen aan de imposante torens. Maar je kunt er ook gewoon gaan shoppen. Want KL zou KL niet zijn zonder malls, en dus is er ook gewoon een mall aan de voet van de torens.

 

2. Colonial District

In deze wijk vind je enkele van de historische bezienswaardigheden van Kuala Lumpur. Het symbolische hart van deze wijk is Merdeka Square. Hier werd in 1957 de onafhankelijkheid uitgeroepen. Als je ‘t niet meteen vindt: kijk omhoog. En volg de hoogste vlag die je ziet. Want op Merdeka Square staat één van de hoogste vlaggenmasten ter wereld. Andere gebouwen in deze wijk die de moeite waard zijn, zijn onder meer het Old Railroad Station en Masjid Negara. Masjid Negara is de nationale moskee en is één van de grootste moskeeën van Zuidoost-Azië.

 

3. Menara Kuala Lumpur Tower

De Menara KL Tower is één van de hoogste telecomtorens ter wereld. De toren zelf is niet echt een beauty. Maar je moet hier vooral komen voor het adembenemende uitzicht over de stad. Je kunt met de lift tot op het 276 meter hoge uitkijkpunt. Van hieruit heb je een zicht op de stad dat nog indrukwekkender is dan vanop de Petronas Towers.

 

4. Little India

Little India voelt als één grote Indiase bazaar aan. Deze wijk bruist van de activiteit, zeker op zaterdagavond tijdens de avondmarkt. Er zijn enkele hindoetempels die je kunt bezichtigen, maar je komt hier vooral voor de sfeer. En voor het heerlijke Indiase eten.

 

5. Chinatown

Chinatown in Kuala Lumpur is vooral een plek om te shoppen. En namaakproducten te kopen: zonnebrillen, kleren, noem maar op. Eén ding is zeker: echte merkproducten moet je hier niet verwachten. Chinatown in KL is hoofdzakelijk geconcentreerd rond Petaling Street. Het is in vergelijking met b.v. Yaowarat in Bangkok een stuk kleiner, maar zeker niet minder levendig.

 

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden: Thean Hou

Zicht op KL van aan de Thean Hou Tempel (foto: pjfncs27)

6. Thean Hou Tempel

Deze Chinese tempel is een bijzonder mooie tempel die op een heuvelrug werd gebouwd. Het is de grootste Chinese tempel van Kuala Lumpur. Je vindt er behalve rust ook een mooi zicht over KL.

 

7. Central Market

Central Market of Pasar Seni is niet echt een traditionele markt. Het is meer een plaats waar toeristen komen om souvenirs te kopen. Hier vind je vooral kraampjes die traditionele (en minder traditionele) Maleisische producten verkopen.

 

8. Lake Gardens

Als je even genoeg hebt van de drukte van de stad, ga dan naar de Lake Gardens. Je kunt er gewoon wat genieten van de rust en de schaduw van een boom of je kunt een bezoekje brengen aan het Bird Park of het Butterfly Park.

 

9. Batu grotten

De Batu grotten liggen iets buiten Kuala Lumpur maar zijn zeker een bezoek waard. Deze merkwaardige grotten zijn één van de heiligste hindoeplaatsen buiten India.

 

10. Chow Kit Market

De Chow Kit Market is een stuk authentieker dan de Central Market. Hier geen souvenirkraampjes, maar een echte Maleisische versmarkt in een authentieke en levendige setting.

 

11. Eten

Jep, eten is één van dé redenen om naar Kuala Lumpur te gaan. Het aanbod aan overheerlijk eten is ronduit overweldigend. In de straten van KL struikel je over de talloze eetkraampjes die Maleisische, Indiase of Chinese gerechten verkopen.

 

Deze video van Mark Wiens van Migrationology neemt je mee naar deze top 11 bezienswaardigheden van Kuala Lumpur:

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply