Let’s talk money! Over de reiskost in Brunei, bankautomaten en fooien.

Brunei is naar Zuidoost-Aziatische normen duur. Je kunt het ongeveer vergelijken met Singapore. Brunei is ongeveer 2 keer zo duur als buurland Maleisië.

Munteenheid en wisselkoers

In Brunei betaal je met de Bruneise dollar, ook wel afgekort tot BND of B$. 1B$ is ongeveer 0,6 EUR. De koers van de dag kun je hier nog even bekijken. De BND is evenveel waard als de Singaporese dollarJe kunt in Brunei dan ook overal met de Singaporese dollar betalen en je zult ongetwijfeld soms ook gewoon Singaporese dollars als wisselgeld krijgen op je Bruneise dollars.

 

Hoe duur is het?

Brunei is – in vergelijking met de rest van Zuidoost-Azië – zeker niet goedkoop. Maar als je Brunei vergelijkt met veel westerse landen, kun je best wel veel waar voor je geld krijgen. Je kunt ook heel wat geld besparen door niet naar restaurants te gaan, maar je gewoon te goed doen  aan het goedkope maar overheerlijke street food van Brunei.

Enkele indicaties voor je reiskost in Brunei:

Tweepersoonskamer in een driesterrenhotel in Bandar Seri Begawan: 55 – 90 EUR

Guesthouse in Bandar Seri Begawan: 30 – 50 EUR

Eten aan een eetkraampje: 1,5 – 3 EUR per persoon

 

Bankautomaten

Je zult geen enkel probleem hebben om geld te pinnen in Brunei. Er zijn voldoende automaten die internationale kredietkaarten aanvaarden.  Met de ATM locators van Visa en MasterCard kun je trouwens gemakkelijk een automaat vinden die jouw kaart aanvaardt.

 

Fooien

Hierover kunnen we kort zijn: in Brunei moet je geen fooi geven, de service zit overal al in je rekening inbegrepen. Hoera!

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply