4 tips om de Cambodjaanse bevolking te steunen

Niet iedereen heeft de tijd om langdurig vrijwilligerswerk te doen tijdens zijn reis naar Cambodja. Maar met deze vier tips kan je de lokale bevolking steunen terwijl je dingen doet die je sowieso doet als je op reis gaat: eten, drinken, slapen en souvenirs kopen.

 

Friends

Friends-InternationalBen je in Phnom Penh, dan moet je zeker eens langsgaan bij Friends. Dit restaurant wordt gerund door (voormalige) straatkinderen. De kinderen kunnen een opleiding volgen tot kok, afwasser, ober, barman, manager enz. Eens ze de opleiding voltooid hebben, kunnen zij op hun beurt weer andere kinderen opleiden. Het Friends restaurant is één van de populairste non-profit restaurants in Phnom Penh. Dus als je zeker wil zijn van een plaatsje, kan je best op voorhand reserveren.

Wil je eens een kijkje nemen achter de schermen van dit restaurant, dan kan dit in deze aflevering van Gordon’s Great Escape.

Naast het restaurant is er ook nog de shop Friends ‘n’ Stuff, waar je o.a. handtassen, sjaals & juwelen kan kopen. Veel van de producten die hier te koop zijn, zijn eveneens gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Het restaurant en de shop maken deel uit van de NGO Friends International. Op hun website vind je ook nog andere “goede doelen” initiatieven in Cambodja, maar ook in Laos en Thailand.

Adres: #215 Street 13, Phnom Penh
T: +855 12 802 072
E: contact@friends-restaurant.org

 

Mekong Blue

In Sre Po Village, in het noordoosten van Cambodja, vind je Mekong blue. Mekong blue is gespecialeerd in de productie van fijne zijde. Dit project maakt deel uit van het Stung Treng Woman’s Development center. Hier krijgen kwetsbare, alleenstaande vrouwen met kinderen een weefopleiding en daarna kunnen ze in dit fabriekje ook beginnen werken. Tijdens de opleiding en het werk van deze vrouwen, krijgen hun kinderen onderwijs. Op deze manier kunnen ze uit de vicieuze cirkel van armoede geraken.

Tijdens een rondleiding kan je zien hoe de producten gemaakt worden en kan je ze eventueel ook aankopen. Na het shoppen kan je ook nog een koffie drinken in het café ernaast.

Adres: Street 2, Sre Po Village – Stung Treng
T: +855 12 609 730 of  +855 12 622 096
E: info@mekongblue.com

 

Le Rit’s guesthouse

Le Rit’s guesthouse & restaurant vind je zowel in Siem Reap als in Phnom Penh.

Le Rit’s is een project van Nyemo. Dit is een organisatie die steun biedt aan alleenstaande vrouwen en hun kinderen. Veel van deze vrouwen zijn seropositief en in de steek gelaten door hun man. Door de projecten van Nyemo krijgen ze een vakopleiding en krijgen ze de kans om financieel onafhankelijk te worden. Hun kinderen krijgen ook de kans om naar school te gaan.

Le Rit’s Phnom Penh
Adres: No. 71, Street 240 – Phnom Penh
T: +855 23 213 160
E: sales@nyemo.com
 
Le Rit’s Siem Reap
Adres: House #0197, Treang Village – Siem Reap
T: +855 63 763 390 of +855 12 800 815
E: sales@nyemo.com

 

Soria Moria

Zwembad Soria Moria Boutique HotelNog zo’n leuk hotel in Siem Reap is Soria Moria. Dit hotel wordt gerund door een Noors koppel dat erg begaan is met de lokale bevolking van Cambodja. In 2011 werden alle personeelsleden voor een deel eigenaar van het hotel. Nu is het hotel voor 51% in handen van het personeel. Op deze manier gaan de opbrengsten ook voor een groot deel naar de lokale bevolking.

Adres: Wat Bo Road, Salakamraok – Siem Reap
T: +855 63 964 769
 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply