Maleisië met kinderen: top tips voor Maleisië met kids

Maleisië met kinderen? Het is misschien niet meteen de eerste bestemming waar je aan denkt voor een ontspannen vakantie met kleine kinderen. Maar toch kun je ook in dit land prima rondreizen met kleine kinderen, mits je de juiste voorbereidingen treft. Maleisië is een veelzijdig land, wat er voor zorgt dat kinderen zich niet snel zullen vervelen. De ene dag kun je je uitstekend vermaken in Kuala Lumpur, terwijl je de volgende dag met de kinderen tussen de rijstvelden loopt. In dit artikel zullen we een aantal leuke bezienswaardigheden in Maleisië, die tevens geschikt zijn voor kinderen, op een rijtje zetten. Daarnaast geven we een aantal algemene aanbevelingen voor het reizen met kids in Maleisië.

Hoogtepunten voor kinderen in Maleisië

Er is een grote kans dat je je reis begint in Kuala Lumpur, de hoofstad van Maleisië. Deze stad heeft veel te bieden voor kinderen van alle leeftijden. Zo heb je in de stad veel grote shopping malls waar je naast winkelen ook veel andere activiteiten kunt ondernemen. Een van de grootste en leukste shopping malls van Kuala Lumpur is de Berjaya Times Square. Deze mall heeft onder andere een indoor pretpark, waarbij de achtbaan met looping door verschillende verdiepingen van de shopping mall loopt. Bovendien is er ook een bowlingbaan met meer dan 45 banen.

Maleisië met kinderen: mis Berjaya Times Square niet

De reuze achtbaan in Berjaya Times Square (foto: Simon_sees/Foter/CC BY)

 

Een andere leuke attractie om met je kids in Maleisië te doen zijn de Petronas Towers. Vanop deze twee wolkenkrabbers heb je een schitterend uitzicht op de stad. Als je op de Skybridge wil wandelen, moet je er wel voor zorgen om al om 8u30 aanwezig te zijn. Er zijn per dag maar een beperkt aantal plaatsen dus er vroeg bij zijn is (helaas) de boodschap. Op wandelafstand vind je het KLCC park of het Kuala Lumpur City Center Park, waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen in de grote speeltuin én het openlucht kinderzwembad.
Daarna kan je eventueel nog een bezoekje brengen aan de Lake Gardens. In dit grootste park van Kuala Lumpur vind je o.a. een vlindertuin met zo’n 6000 vlinders. Een ander indrukwekkend park in de Lake Gardens is het vogelpark. Dit is immers het grootste vogelpark van gans Zuidoost-Azië. Hier kan je maar liefst 3000 vogels bewonderen! Er zijn o.a. verschillende soorten papegaaien, parkieten, neushoornvogels en flamingo’s. In het Deer Park kan je het kleinste gehoefde dier ter wereld ontdekken: de muis- of dwerghert. Dit schattig diertje weegt slechts 2kg en is maar 45cm groot.

Maleisië met kids: ook de Petronas Towers zijn een leuke activiteiten voor wie Maleisië met de kinderen bezoekt

De Petronas Towers, ook nog gekend als de Petronas Twin Towers. (foto: kdinuraj/Foter/CC BY)

 

Op ongeveer een uurtje rijden vanaf Kuala lumpur vind je de Genting Highlands. De Genting Highlands staan bekend als het Las Vegas van Maleisië, omdat hier het enige legale casino van het land staat. De kinderen zullen de Genting Highlands echter interessanter vinden vanwege het grote kinderpretpark. Je vindt er zowel een in- als outdoor pretpark én een enorm waterpark. Het gehele complex is gelegen op een hoogvlakte, wat zorgt voor een aangename verkoeling.

Ook op het moment dat je de stad verlaat en het land wilt gaan verkennen, is er genoeg te doen voor kleine kinderen. Zo is een bezoekje aan de Taman Negara, één van ‘s werelds oudste jungles, een absolute aanrader. Als je op de gebaande paden blijft, zul je geen groot wild tegenkomen maar wel veel kleine dieren, zoals aapjes, vogels en insecten. Wil je met je kinderen toch liever wat grotere dieren bekijken? In Langchang, een klein dorp op een paar uur rijden van Kuala Lumpur, kan je het Kuala Gandah Elephant Conservation Centre bezoeken. In dit olifantenopvangkamp kan je de olifanten bekijken, voederen en wassen. Dit is zowel voor de kinderen als voor de ouders een onvergetelijke ervaring.

Mocht je tijdens je reis op zoek zijn naar wat verkoeling, dan kun je het beste naar de Cameron Highlands gaan. Dit gebied is door zijn hoge ligging wat koeler dan de rest van het land en staat bekend om zijn theeplantages.

Uitrusten van de drukte kun je het hele jaar door op één van de eilanden aan de westkust. Langkawi en Penang zijn de bekendste opties en zijn prima te bezoeken met kinderen. Als je in het droge seizoen in Maleisië bent, kun je ook overwegen om naar een bounty-eiland aan de oostkust (b.v. Perhentian, Redang, Kapas of Tioman) te gaan.

Maleisië met kinderen: je kids zullen Perhentian geweldig vinden!

Het PIR strand – Perhentian (foto: Achilli Family| Journeys/Foter/CC BY)

 

Maleisië met kinderen: enkele aanbevelingen

Reizen met kids in Maleisië is goed te doen. Naast de vele en afwisselende attracties die het land rijk is, stelt de lokale bevolking zich ook erg vriendelijk op. Vaak worden kleine kinderen vertroeteld en zullen ze aan aandacht geen tekort krijgen.

Waar je ook met je kinderen naartoe gaat, het is altijd belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Probeer je kinderen ook wat voor te bereiden, in de bibliotheek of de boekhandel vind je genoeg reisboekjes met specifieke tips om dit op een leuke manier te doen. Regel op tijd alle paperassen en dubbelcheck of je alle documenten hebt. Niets zo stresserend om op het laatste nippertje nog vanalles in orde te moeten brengen.

Als je erop uit trekt, zorg dan dat je altijd voldoende water mee hebt. Zorg er ook voor dat jij en je kinderen beschermd zijn tegen muggen en informeer ruim van tevoren welke vaccinaties je nodig hebt in het land. Vergeet ook niet om je kinderen regelmatig met zonnebrand in te smeren en om kleding bij de hand te hebben voor ieder weertype. Zo vind je bijvoorbeeld veel baby- en kinderkleding, op deze website.

Laatste Superdeals

Leave a Reply