Visum voor Myanmar

Je hebt een visum nodig voor Myanmar. Ga niet af op berichten die je her en der leest over een visum bij aankomst. Het Myanmarese regime is nogal wisselvallig op dat vlak. Als je vandaag leest dat het kan, betekent dat niet dat het systeem volgende week bij je aankomst in Myanmar nog geldt. Zo werd eerder ook al een online visumaanvraag systeem plots terug afgeschaft. LEES VERDER

Gezond op reis in Myanmar

Tijdens je reis ziek worden kan een enorme domper op de vreugde zijn. Daarom is het aangewezen om je goed voor te bereiden en de nodige vaccinaties te laten zetten en de juiste medicatie mee te nemen. Wie gezond wil blijven op reis in Myanmar, neemt best enkele basisregels in acht: LEES VERDER

Myanmar is een veilige bestemming

Myanmar is een veilige bestemming. Of beter: relatief veilig. Zo lang je de toeristische gebieden bezoekt, zul je geen problemen ondervinden.
Maar sommige delen van het land zijn niet open voor toeristen, omdat daar af en toe nog schermutselingen plaatsvinden. Die zones moet je zeker vermijden. Maar dat zal niet zo moeilijk zijn, want je zult er normaal gezien niet in geraken.

Omdat de politieke toestand in het land snel kan veranderen, raden we je zeker aan om voor je vertrek ook het officiële advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken.