4 populaire pop-up restaurants in Singapore

Even een open deur intrappen: Singapore is een stad voor foodies. Van eetkraampjes tot exclusieve restaurants, van Chinees tot Italiaans, van spotgoedkoop tot belachelijk duur, in Singapore vind je het hele spectrum aan eetgelegenheden. En die zitten doorgaans tjokvol. Want Singaporezen zijn gewoonweg dol op eten. En ze zijn steeds op zoek naar iets nieuws: een nieuw restaurant, een nieuw gerecht, een nieuwe culinaire beleving. En net dat laatste verklaart het succes van de nieuwste culinaire trend in Singapore: pop-up restaurants.

Pop-up restaurants

Het concept van pop-up restaurants is vrij eenvoudig: het zijn tijdelijke restaurants. Ze gaan één of enkele keren open en verdwijnen dan weer. Sommige komen dan later nog eens terug, andere zijn slechts eenmalig. Doorgaans zijn pop-up restaurants op een bijzondere locatie. Een plek die de culinaire beleving speciaal maakt. En waar je doorgaans niet kunt komen of niet kunt eten. Dat kan in een oud fabriekspand zijn, een toeristische hotspot, of gewoon zelfs bij iemand thuis. Vaak wordt de locatie van het pop-up restaurant pas last minute bekend gemaakt via social media. Dat maakt het allemaal wat mysterieuzer en specialer.

 

Popupulaire restaurants in Singapore

Sinds kort zie je dergelijke pop-up restaurants geregeld opduiken in Singapore. En de Singaporezen komen er massaal op af. Dit zijn enkele van de populairste pop-up restaurants van Singapore:

 

Lolla’s Secret Suppers

pop-up restaurants in Singapore: Dîner en Blanc

Dîner en Blanc

Op geregelde tijdstippen organiseert Lollapalooza een ‘secret supper’. Enkel voor de in-crowd. Je moet lid worden van hun Facebookgroep en je heel snel inschrijven wanneer de volgende Secret Supper wordt bekend gemaakt. Het is altijd op een bijzondere locatie . En eten doe je meestal aan een gemeenschappelijke tafel, kwestie van de interactie tussen de deelnemers te stimuleren. Goedkoop is het echter niet: reken op zo’n 130 EUR per persoon voor een menu van 3 à 4 gangen.

 

Khana Commune

PR-consultant Zina Alam en haar moeder organiseren 1 à 2 keer per maand een ‘secret supper’ bij hen thuis. Er is plaats voor 18 personen en er wordt doorgaans Bengaals gekookt, met wat fusion elementen er doorheen. Op haar site en Facebookpagina houdt Zina je op de hoogte van de volgende dinner party. De prijs valt best wel mee: voor 35 à 40 EUR krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld.

 

Dîner en Blanc

Dîner en Blanc werd 20 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Parijs. Intussen werd het concept overgenomen in heel wat andere wereldsteden. In de zomer van 2012 was Singapore voor het eerst aan de beurt. Het idee is simpel: op het laatste moment wordt een geheime locatie bekend gemaakt (meestal een publieke plaats) waar je in het wit naar toe gaat om met z’n allen te picknicken. De organisatoren willen er een jaarlijks event van maken. Hou hun Facebookpagina in het oog voor de volgende datum.

 

Gastrogig

Het concept van Gastrogig is eenvoudig: topchefs op een bijzondere locatie. Gastrogig organiseert enkele keren per jaar een pop-up restaurant op een bijzondere locatie. Maar bij de events van Gastrogig staan vooral de chefs centraal. Het zijn stuk voor stuk gerenommeerde chefs die van over de hele wereld komen. Je kunt op de hoogte blijven van hun volgende events op de site of Facebookpagina van Gastrogig.

Laatste Superdeals

Leave a Reply