Let’s talk money! Over de reiskost in Singapore, bankautomaten en fooien.

Over de reiskost in Singapore kunnen we kort zijn: Singapore is duur. Zeker in vergelijking met andere Zuidoost-Aziatische bestemmingen. Het is nog altijd iets goedkoper dan bij ons, maar het verschil is niet echt groot.

Munteenheid en wisselkoersDe reiskost in Singapore ligt vrij hoog.

In Singapore betaal je met de Singapore Dollar, kortweg SGD of S$. 1S$ is ongeveer 0,6 EUR. De koers van de dag kun je op deze currency converter checken.

 

Reiskost in Singapore

Singapore is naar Zuidoost-Aziatische normen erg duur. De reiskost in Singapore ligt dan ook een pak hoger dan in b.v. buurland Indonesië. En het is er zelfs een tikkeltje duurder dan de goedkopere Europese bestemmingen. Enkele indicaties:

– Reken voor een tweepersoonskamer in een driesterrenhotel op zo’n 70 à 80 EUR per kamer per nacht.

Eten kan nog aan een aanvaardbare prijs (zo’n 5 EUR per persoon), tenminste als je naar een eetkraampje gaat in één van de vele hawker centers.

– Ga je naar een gewoon restaurant, dan ben je toch al snel zo’n 15 EUR per persoon kwijt.

Wil je weten hoeveel het kost om te gaan backpacken in Singapore? Lees dan zeker eens dit artikel!

Bankautomaten

Je zult geen enkel probleem hebben om in Singapore aan cash te geraken. Er zijn immers voldoende bankautomaten waar je je portefeuille even kunt voltanken. Hou er wel rekening mee dat je hoge kosten betaalt per keer dat je geld pint. Vertrek dus best met behoorlijk wat cash op zak en beperk het aantal afhalingen aan de automaat.

Fooien

Fooien geven in Singapore is optioneel. In veel restaurants zul je onderaan de rekening immers een ‘service charge’ zien staan, wat betekent dat de bediening al is inbegrepen en je dus geen fooi moet geven. Staat die er niet, dan kun je wel een fooi geven. Aan eetkraampjes moet je geen fooi geven, en ook in taxi’s wordt het niet van je verwacht. In een hotel kan het dan weer wel.

Geef zeker nooit een fooi aan ambtenaren. En ook in Changi Airport is het geven van fooien verboden.

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply