Rondreizen in Brunei: transport ter plaatse

Rondreizen in Brunei kan maar op een beperkt aantal manieren. Het land is niet groot, dus binnenlandse vluchten zul je niet nodig hebben. En een treinnetwerk is er ook al niet. Je resterende opties zijn: de boot, de bus, een auto huren of liften.

Boot

In en rond Bandar Seri Begawan kun je heel gemakkelijk een watertaxi nemen. Je kunt ze voor een korte trip nemen, of ook per uur inhuren. Daarnaast is de boot ook ideaal om de trip vanuit BSB naar Bangar te maken.

Bus

In Bandar Seri Begawan rijden er veel bussen, en bovendien zijn ze goedkoop. Maar ‘s avonds rijden er nog nauwelijks of geen bussen. En buiten BSB zijn er ook zo goed als geen bussen. Aangezien de meeste Bruneiers zich een auto kunnen veroorloven, zijn langeafstandsbussen in Brunei overbodig.

Auto huren

Een auto huren is nog je beste optie. Zo geraak je tenminste overal waar je wilt zijn. Het is niet goedkoop, maar de prijs van de benzine maakt dan wel weer veel goed. Die is namelijk belachelijk laag. En dat heeft dan weer te maken met het feit dat Brunei een oliestaat is.

Het verkeer in Brunei is bovendien naar Zuidoost-Aziatische normen vrij rustig. In de hoofdstad kan het wel druk zijn, maar daarbuiten is autorijden best wel te doen.

Tip: vergeet je internationaal en je nationaal rijbewijs niet!

Liften

Liften gaat in Brunei erg vlot en is dus een goede manier om je te verplaatsen in Brunei. Tenminste: als je een man bent. Want voor vrouwen wordt het toch wel afgeraden.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply