De 4 hipste rooftop bars van Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur moet je soms even bekomen van de verzengende hitte, de ontelbare shopping malls en de ongelooflijke drukte. En waar kan je dan beter tot rust komen en van het prachtige uitzicht genieten dan op één van de vele rooftop bars? Deze 4 rooftop bars bieden stuk voor stuk een spectaculair uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur.

1. View Rooftop Bar

Op de 30ste verdieping van de G-tower, waar ook het zogenaamde G-tower hotel en een aantal bedrijven gevestigd zijn, vind je de View Rooftop Bar. Op dit chique dakterras heb je een magnifiek zicht op de Petronas Towers, Ampang Hills en Titiwangsa mountain Range. Deze rooftop bar bestaat uit een “alfresco” bar waar je unieke cocktails kan drinken zoals een Teh Tarik en een Gula Melaka. Binnen bevinden zich ook nog een Whiskey Lounge en een Champagne bar. Je komt er enkel binnen als je de gezegende leeftijd van 21 jaar bereikt hebt. De dress code is casual smart. Dit wil zeggen geen slippers, geen sportschoenen, geen korte broek en geen mouwloze T-shirts voor mannen. De leeftijdsgrens en de dress code gelden trouwens bijna in alle rooftop bars, dus je checkt best even de “house rules” voor je ernaartoe gaat.

Rooftop bars Kuala Lumpur: View Rooftop Bar

 

2. Sky Bar

Rooftop bars Kuala Lumpur: Sky BarSky Bar vind je op de 33ste verdieping van het Traders Hotel. Deze bar werd in 2009 verkozen tot de beste bar van Maleisië, door de lezers van Expatriate Lifestyle. Hier heb je zo mogelijk een nog beter zicht op de Petronas Twin Towers. Als je wil genieten van de zonsondergang aan een tafeltje bij het raam, kan je best reserveren. Hiervoor wordt immers voorrang gegeven aan de hotelgasten. Wanneer het niet meer lukt om te reserveren, kan je nog altijd je naam op een wachtlijst laten zetten bij de ingang. Dan heb je alsnog kans op een “cocktail with a view“. Enige minpuntje van de Sky Bar is de prijs: ook hier is “the Sky the limit”. Tip: bekijk de weekly specials op hun website. Die zijn nog enigszins betaalbaar.

In de meeste andere rooftop bars heb je trouwens ook weekly specials en happy hours. Het loont dus de moeite om op voorhand eens de verschillende websites te checken en zo de rooftop bar van je keuze op het meest budgetvriendelijke moment te bezoeken.

 

3. Luna Bar

Luna Bar vind je op de 34ste verdieping van het 5-sterren Pacific Regency Hotel Suites en was één van de eerste rooftop bars van Kuala Lumpur. Dit is een zeer populaire rooftop bar bij de welgestelde locals. Er is ook een schitterend zwembad, maar helaas mogen enkel de hotelgasten van het Pacific Regency hier overdag gebruik van maken. Maar geen nood, zoek een plaatsje aan de immens lange toog en geniet van het geweldige 360° panoramisch zicht.

Rooftop bars Kuala Lumpur: Luna Bar

 

4. Marini’s on 57

Marini’s on 57 is de jongste telg onder de rooftop bars in Kuala Lumpur en bevindt zich op de, je raadt het al, 57ste verdieping. En niet zomaar een 57ste verdieping, maar wel die van Petronas Tower 3, het kleine broertje van de beroemde Petronas Twin Towers. Een lift brengt je in 60 (!) seconden naar deze hoogste rooftop bar van Kuala Lumpur. Ook hier kan je alweer genieten van een fantastisch zicht op de Petronas Twin Towers en het KLCC Park.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply