De S van Singapore: Slapen, Sporten, Stappen, Swimming pools en Spiritualiteit

“Singapore, geweldig! Daar hangt een heel bijzondere vibe,” werd mij van tevoren verzekerd toen ik mijn plannen voor mijn reis van zes maanden maakte. Daar waar de een onverschillig de schouders ophaalde en vertelde na twee dagen klaar te zijn met de stad, verheugde de ander zich over mijn bezoek en raadde mij aan minimaal een week ervoor uit te trekken. Inmiddels ben ik een dag of zes hier in Singapore. In China Town om precies te zijn, van waaruit ik een uitstekende uitvalbasis naar diverse must-sees heb.

Adler Hostel

Mijn allereerste bestemming na aankomst afgelopen donderdag was het Adler Hostel, het allereerste ‘luxury hostel’ van het land, gevestigd aan South Bridge Road in China Town. Daar waar menig backpacker op de bonnefooi reist, had ik mijn eerste verblijf in Azië voor de zekerheid toch vooraf geregeld. Maar goed ook, want de fijne combinatie van luxe en comfort van hotels met de aantrekkelijke prijzen en het sociale aspect van hostels is volop in trek. Zelfs tijdens het regenseizoen. Met twee gemixte ruimtes, één dameskamer, zes badkamers, een gezellige lounge en woonruimte biedt Adler volop mogelijkheden voor interactie met andere reizigers.

 

Het bijzondere aan dit hostel is het feit dat ze de gebruikerservaring centraal zetten (voor ons normaal, hier in Singapore helaas niet altijd). Yoong, vaste gast en van oorsprong uit Singapore, zegt hierover: “Bij Adler begrijpen ze precies wat ervoor nodig is om de gasten thuis te laten voelen. Je kunt hier doen wat je wilt; vanaf het allereerste moment waarop je binnen loopt, voel je je ontspannen. De medewerkers behandelen je alsof ze je allang kennen. Deze informele sfeer zorgt ervoor dat de receptie niet voelt als een receptie. Het loopt allemaal heel prettig in elkaar over.” Een ervaring die ik nu na een dag of zes kan onderstrepen. Maar los van deze klantvriendelijkheid, is het stukje luxe vooral te merken in de kleine details: bedden die net een tikkeltje breder zijn, twee kussens, een zeer ruime privékluis, een ruim dekbed, fijne douches voorzien van zeep. Absolute eye catchers zijn de art deco kenmerken van het gebouw en het meubilair. Wil je dus net iets sjieker en luxer dan een gewoon hostel, maar wil je niet al je geld erdoorheen jassen? Dit is je place to be.

 

Going for a walk?

Vol goede moed had ik me voorgenomen om tijdens mijn reis dagelijks te gaan bootcampen. Hardlopen, squaten, opdrukken en noem maar op. Een van de eerste vragen was dan ook waar dit mogelijk was. Fort Canning Park was daarop het antwoord. En inderdaad. Het park dat tegenover het populaire uitgaanscentrum Clarke Quay staat, is volop ingesteld op de actieve mens. Heuvelachtige paden, een flink aantal trappen en zelfs een klein veldje met rekken voor de nodige buik-, arm- en beenoefeningen bieden de sportieve mens de kans om de dag lekker fit te beginnen.

Fort Canning

Fort Canning

 

Dat gezegd hebbende, hardlopen of bootcampen is niet iets waar iedereen warm van wordt. Fort Canning is dan ook een prachtige plek om lekker rond te wandelen en te leren over de geschiedenis van de 19e eeuw. Is een korte wandeling niet genoeg voor je? Ga dan naar het MacRitchie Reservoir, een van de tips die je ook terugvindt op Tripadvisor. Daar kun je genieten van een prachtige natuurwandeling door het regenwoud. Hoe ver je loopt, is afhankelijk van de route die je neemt.

 

Zelf heb ik er geen tijd gevonden voor om dit mooie natuurgebied in de stad te ontdekken. We hebben onze voeten flink wat werk gegeven tijdens een verkenning van het welbekende eiland Sentosa. Een bonte verzameling attracties waar je beslist even geld voor moet uittrekken om volop van te kunnen genieten. Geen must overigens; een mooie wandeling of een dagje aan het strand is hier beslist geen straf. Mits het niet regent natuurlijk, zoals tijdens onze dag het geval was. De warmte maakt gelukkig veel goed tijdens het regenseizoen.

 

De voetjes van de vloer

Op stap? Het eerder genoemde Clarke Quay was goed voor een avondje gezelligheid met mijn reisgenote. Clarke Quay is net een klein dorp naast China Town dat qua look doet denken aan Disney. Het is de plek waar cafés, clubs, restaurantjes en feestvierende toeristen elkaar vinden. Bereid je voor op exorbitant hoge prijzen! Toch kun je er zeker terecht voor allerlei ervaringen. Van live muziek tot clublounge, van de traditioneel Engelse fish & chips tot Libanese falafel. Liever een avondje flink dansen in een club? Zouk biedt liefhebbers van de dance scene een zeer interessant aanbod van internationale DJ’s. Toegegeven, de gemiddelde leeftijd ligt er relatief laag, maar als Nederlandse dance-liefhebber kun je de kwaliteit van de muziek ongetwijfeld waarderen. Ik heb in ieder geval niet stilgestaan!

 

Marina Bay Sands Hotel

Na al dat dansen en een dag wandelen in de natuur op Sentosa, was het tijd voor een dagje luxe. Het liefst zouden we een duik nemen in het wereldberoemde rooftop zwembad van het Marina Bay Sands. Wereldberoemd? Niet gek ook, want hier vind je op de 57e verdieping het hoogste zwembad ter wereld – dat helaas enkel exclusief te gebruiken is door gasten van het hotel. Brutaal als mijn vriendin en ik waren, kregen we toegang om alsnog foto’s te maken voor dit artikel. Let’s be honest…het uitzicht is fantastisch. Heb je dus nog wat centjes liggen en wil je een dag baden in weelde? Boek een nacht in dit hotel, al is het alleen al om in dat zwembad te kunnen dobberen en om te genieten van de meest luxe winkels in het nabijgelegen winkelcentrum.

 

Rooftop zwembad van het Marina Bay Sands

Rooftop zwembad van het Marina Bay Sands

 

Tempels

Singapore biedt volop bezienswaardigheden. Ik heb niet eens alles kunnen doen wat ik van plan was. Geen Little India voor mij, maar evengoed wel een kort bezoekje aan de oudste Hindi-tempel in het land, Sri Mariamman, tegenover mijn hostel in China Town. Aardig om gezien te hebben, maar meer dan vijf minuten ben je er niet aan kwijt. Wél een aanrader? Verderop in dezelfde straat is een flinke Boeddhistische tempel te bewonderen, de Buddha Tooth Relic Temple. Het gebouw dat vier verdiepingen telt, bestaat voor twee lagen uit een tempel en twee lagen uit een museum. Echt een aanrader! Voor degenen die een mouwloos shirtje en een te korte broek of rok dragen, kun je daar doeken lenen om om te binden. En als cherry on the cake? Een mooie tuin op het dak.

Buddha Tooth Relic Temple

Buddha Tooth Relic Temple

 

Ongetwijfeld had ik nog veel meer activiteiten kunnen ondernemen. Maar het is mooi geweest. De vibe waarover men sprak, heb ik persoonlijk niet sterk gevoeld. Misschien omdat ik mij te zeer verheug op mijn volgende bestemming: Bali. Over een maandje zal ik daar met plezier vanalles over vertellen. Stay tuned for more!!

 

 

Michelle CoopsDit artikel werd geschreven door Michelle Coops.

Over Michelle:

Michelle Coops kan niet stilzitten. Altijd weer op zoek naar die nieuwe thrill. Een lange reis, dat moest het volgende avontuur worden. Alle excuusjes zette zij aan de kant, bedacht een plan en boekte haar ticket. Als reizende schrijver trekt zij nu Azië door. Gedurende zes maanden houdt zij jou op de hoogte van haar avonturen.

Fotografie: Olympus XZ-10

Heb je zelf ook interesse om een leuke gastblog te schrijven voor Zuidoost-Azië Magazine? Neem dan contact op via dit formulier.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply